Into the Woods Rosé

François Lurton

Lurton on vuonna 1858 perustettu maineikas perheomisteinen viinitalo. Vuonna 1953 tila jaettiin neljän lapsen kesken. Heistä vanhimman, André Lurtonin poika François syntyi vuonna 1958.

Lurtonin viidennen sukupolven edustaja François ei seurannut perinteisiä bordeauxlaisia polkuja. Hän oli ensimmäisten joukossa ”flying winemaker” eli lentävä viinintekijä, joka etsii parhaimman terroirin maarajoista välittämättä. Nykyään François Lurton tekee viiniä Ranskassa, Espanjassa, Argentiinassa ja Chilessä.

François Lurton loi vuonna 1998 Lurtonin lippulaivatuotteen, Les Fumées Blanchesin. Vuonna 2007 perustettiin Domaines François Lurton.

 

Into the Woods Rosé

Into the Woods on Winestaten ja Francois Lurtonin yhteinen viiniprojekti. Viini on saanut inspiraationsa pohjoisesta luonnosta. Pézenaksen viinialue Languedocissa on tunnettu viininvalmistuksestaan jo yli 1000 vuoden ajan. Francois Lurton haluaa tuoda viineissään esiin alueen poikkeuksellisen laadun. Savi- ja kalkkikivimaaperästä kerätyt Grenache-, Syrah- ja Mourvèdre -rypäleet (G.S.M) kerätään aamuyöllä ja puristetaan välittömästi. Viini käy alhaisessa lämpötilassa ja kypsyy sakkansa kanssa terästankeissa.

Viinin kuvaus

Hennon vaaleanpunainen väri. Tuoksussa raikasta marjaisuutta, metsämansikkaa ja vadelmaa sekä kukkaisuutta. Miellyttävän hapokas ja mineraalinen suutuntuma. Tasapainoinen jälkimaku.

Viinin käyttö

Vuohenjuustosalaatille, kalaruoille, mereneläville ja sellaisenaan nautittavaksi.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluJuustotVoimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja François Lurton
Maa Ranska
Alue/luokitus Languedoc AOP
Viinityyppi Roseeviinit
Rypäleet Grenache
Mourvedre
Syrah
Täyteläisyys
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 3
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Lasikorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 950676
Suositushinta 14,95 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Kestävän kehityksen sertifikaatti, Vegaaninen