Into the Woods GSM

François Lurton

Lurton on vuonna 1858 perustettu maineikas perheomisteinen viinitalo. Vuonna 1953 tila jaettiin neljän lapsen kesken. Heistä vanhimman, André Lurtonin poika François syntyi vuonna 1958.

Lurtonin viidennen sukupolven edustaja François ei seurannut perinteisiä bordeauxlaisia polkuja. Hän oli ensimmäisten joukossa ”flying winemaker” eli lentävä viinintekijä, joka etsii parhaimman terroirin maarajoista välittämättä. Nykyään François Lurton tekee viiniä Ranskassa, Espanjassa, Argentiinassa ja Chilessä.

 

Into the Woods GSM

Into the Woods on Winestaten ja Francois Lurtonin yhteinen riistaviiniprojekti. Viini on saanut inspiraationsa pohjoisesta luonnosta. Rypäleet tulevat pääasiassa Lanquedoc-Roussillionin alueelta Etelä-Ranskasta. Alueen viinitarhat erilaisine maaperineen muodostavat ikäänkuin mosaiikin  – tämä monipuolisuus tuo Into The Woodsiin sen aromirikkauden. Klassinen rypälesekoitus Grenache, Syrah ja Mourvédre ilmentää maaperän eleganssia ja herkullista hedelmäisyyttä. Kypsynyt terästankeissa.

Viinin kuvaus

Tummanpunainen väri. Marjaisessa tuoksussa voi erottaa karpaloa ja puolukkaa. Keskitäyteläinen, raikkaan pehmeä suutuntuma ja miellyttävä hapokkuus. Tyylikkäässä viinissä on erinomainen tasapaino.

Viinin käyttö

Upea viini riistaruoille ja ja pitkään haudutetuille liharuuille, kuten poronkäristykselle.

Soveltuvuus

JuustotLintuMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja François Lurton
Maa Ranska
Alue/luokitus Vin de France
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Grenache (5 %)
Mourvedre (35 %)
Syrah (60 %)
Täyteläisyys Keskitäyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 1
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 904912
Suositushinta 15,50 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit