Into the Woods GSM

François Lurton

Lurton on vuonna 1858 perustettu maineikas perheomisteinen viinitalo. Vuonna 1953 tila jaettiin neljän lapsen kesken. Heistä vanhimman, André Lurtonin poika François syntyi vuonna 1958.

Lurtonin viidennen sukupolven edustaja François ei seurannut perinteisiä bordeauxlaisia polkuja. Hän oli ensimmäisten joukossa ”flying winemaker” eli lentävä viinintekijä, joka etsii parhaimman terroirin maarajoista välittämättä. Nykyään François Lurton tekee viiniä Ranskassa, Espanjassa, Argentiinassa ja Chilessä.

François Lurton loi vuonna 1998 Lurtonin lippulaivatuotteen, Les Fumées Blanchesin. Vuonna 2007 perustettiin Domaines François Lurton.

 

Into the Woods GSM

Into the Woods on Winestaten ja Francois Lurtonin yhteinen riistaviiniprojekti. Viini on saanut inspiraationsa pohjoisesta luonnosta. Pézenaksen viinialue Languedocissa on tunnettu viininvalmistuksestaan jo yli 1000 vuoden ajan. Francois Lurton haluaa tuoda viineissään esiin alueen poikkeuksellisen laadun. Into the Woods on valmistettu yli 30-vuotiaiden Grenache, Syrah ja Mourvèdre -köynnösten rypäleistä. Erinomainen viini riistaruoille ja grilliherkuille!

Viinin kuvaus

Tummanpunainen väri. Tuoksu on karhunvatukkahilloinen, luumuinen, paahteisen tamminen ja mausteinen. Erittäin täyteläinen ja roteva viini, runsas suutuntuma, hyvät tanniinit ja miellyttävä hapokkuus. Rodukas viini, jossa on erinomainen tasapaino ja runsas jälkimaku.

Viinin käyttö

Upea viini riistaruoille ja grilliherkuille!

Soveltuvuus

JuustotLintuMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja François Lurton
Maa Ranska
Alue/luokitus Languedoc AOP
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Grenache (5 %)
Mourvedre (35 %)
Syrah (60 %)
Täyteläisyys Erittäin täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 1
Alkoholipitoisuus 13,5 %
Saatavuus Alko
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 904912
Suositushinta 15,50 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit