Hermanos Lurton Toro No Sulfites

Hermanos Lurton

Hermanos Lurtonin perustaja, ranskalainen Francois Lurton, on niin sanottu ”flying winemaker”, jonka missiona on löytää parhaat terroirit maarajoista välittämättä. Lurtonin taru Espanjassa alkoi 1992, kun hän veljensä kanssa rakastui Ruedan paikallisrypäle Verdejoon, ja otti päämääräkseen valjastaa rypäleen monipuolisen potentiaalin. Myöhemmin mukaan tulivat naapurialueen Toron pre-phylloxera -köynnöksissä kasvaneista Tinta de Toro -rypäleestä valmistetut uniikit punaviinit. Lurton itse kertoo ajattelevansa Toron aluetta omana salaisena puutarhanaan.

Hermanos Lurton Toro No Sulfites

Eloisa alkuviini, joka kertoo maaperänsä tarinaa. Luomurypäleet kerätään Torosta, jossa François Lurton on valmistanut viiniä 20 vuoden ajan luomumetodeja ja luonnollisia hiivoja käyttäen. Malolaktinen ja alkoholikäyminen tapahtuvat munanmuotoisissa tankeissa. Osa viinistä käy terästankeissa. Viiniin ei lisätä lainkaan sulfiitteja. Viini kypsyy kolme kuukautta tankeissa, ei tammikypsytystä.

Viinin kuvaus

Tumma purppuranpunainen väri. Raikkaassa tuoksussa villivadelmaa, punaherukkaa, karhunvatukkaa ja mausteisuutta. Keskitäyteläinen, keskitanniininen ja luonteikas viini, jossa miellyttävä hapokkuus ja silkkisen pehmeä suutuntuma.

Viinin käyttö

Sopii aperitiiviksi leikkeleiden ja juustojen kanssa sekä kevyille liharuoille.

Soveltuvuus

Aperitiivi & seurusteluJuustotLintuMiedot liharuoat (esim. porsas)

Lisätiedot

Tuottaja Hermanos Lurton
Maa Espanja
Alue/luokitus DO Toro
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Tempranillo
Täyteläisyys Keskitäyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 2
Alkoholipitoisuus 14 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 16,49 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Ei lisättyjä sulffiitteja, Luomu, Vegaaninen