Hermanos Lurton
Hermanos Lurtonin perustaja, ranskalainen Francois Lurton, on niin sanottu ”flying winemaker”, jonka missiona on löytää parhaat terroirit maarajoista välittämättä. Lurtonin taru Espanjassa alkoi 1992, kun hän veljensä kanssa rakastui Ruedan paikallisrypäle Verdejoon, ja otti päämääräkseen valjastaa rypäleen monipuolisen potentiaalin. Myöhemmin mukaan tulivat naapurialueen Toron pre-phylloxera -köynnöksissä kasvaneista Tinta de Toro -rypäleestä valmistetut uniikit punaviinit. Lurton itse kertoo ajattelevansa Toron aluetta omana salaisena puutarhanaan.
Hermanos Lurton Toro No Sulfites
Eloisa alkuviini, joka kertoo maaperänsä tarinaa. Luomurypäleet kerätään Torosta, jossa François Lurton on valmistanut viiniä 20 vuoden ajan luomumetodeja ja luonnollisia hiivoja käyttäen. Malolaktinen ja alkoholikäyminen tapahtuvat munanmuotoisissa tankeissa. Osa viinistä käy terästankeissa. Viiniin ei lisätä lainkaan sulfiitteja. Viini kypsyy kolme kuukautta tankeissa, ei tammikypsytystä.
Viinin kuvaus
Tumma purppuranpunainen väri. Raikkaassa tuoksussa villivadelmaa, punaherukkaa, karhunvatukkaa ja mausteisuutta. Keskitäyteläinen, keskitanniininen ja luonteikas viini, jossa miellyttävä hapokkuus ja silkkisen pehmeä suutuntuma.
Viinin käyttö
Sopii aperitiiviksi leikkeleiden ja juustojen kanssa sekä kevyille liharuoille.