Gérard Bertrand
Gerard Bertrand on entinen rugbytähti ja intohimoinen viinintekijä, joka johtaa nimeään kantavaa viinitaloa Etelä-Ranskassa. Hän on tunnettu biodynaamisesta viljelystä ja Languedocin terroirin vaalimisesta. Laatu, luonto ja intohimo yhdistyvät talon monipuolisessa valikoimassa. Bertrandin päämajana Narbonnessa toimii viinitila Château Hospitalet, josta on kehittynyt myös merkittävä alueen viiniturismin keskus.
Gérard Bertrand Naturae Organic Cabernet Sauvignon
Rypäleet kerätään kestävän kehityksen menetelmin viljellyiltä Terra Vitis –sertifioiduilta tarhoilta. Viinit on valmistettu erittäin tarkan prosessin myötä täysin ilman sulfiitteja tai muita lisäaineita. Vain tarkkaan valitut, erittäin rajatun korjuuajankohdan terveet rypäleet käytetään Naturae Organic-viinien valmistukseen. Murskauksen jälkeen viini maseroituu ja käy ilman rankoja kymmenen vuorokauden ajan. Käymisen päätyttyä rypäleet puristetaan ja malolaktinen käyminen pehmentää viinin happoja. Viini kypsennetään terästankeissa.
Viinin kuvaus
Tumman purppurainen väri, mausteisessa tuoksussa marjahilloa, paahteisuutta, mustaherukkaa ja mentolia. Mustikkainen ja marjaisa, rehevä maku on lihaisa ja hyvin tuoksun kaltainen. Pitkä ja pehmeän hienostunut jälkimaku on raikkaiden happojen tukema.
Viinin käyttö
Sopii paahdettujen ja grillattujen liha- ja riistaruokien kanssa. Välimerelliset riisiruoat ja pehmeät kypsät juustot sopivat myös viinille.