Gérard Bertrand Côte des Roses Rosé

Gérard Bertrand

Gérard Bertrand on Ranskan johtava luomuviinien tuottaja. Etelä-Ranskan Languedoc-Roussillonissa toimiva talo on myös alueen johtava laatuviinien valmistaja.

Gérardin päämajana Narbonnessa toimii Ranskan ensimmäinen Carbon Neutral -sertifioitu viinitila Château Hospitalet, josta on kehittynyt myös merkittävä alueen viiniturismin keskus. Yritys tekee yhteistyötä 35:n orgaaniseksi sertifioidun sopimusviljelijän kanssa. Lisäksi osaa yrityksen omista tarhoista viljellään täysin luonnonmukaisin menetelmin, Gerard Bertrandin kotitilaa, Cigalusta, myös biodynaamisten oppien mukaisesti.

Gérard Bertrandin tarhoilla puututaan tuholaisten ja kasvitautien torjuntaan ainoastaan vakavissa ongelmatilanteissa ja tällöinkin ensisijaisesti luonnonmukaisin ja ympäristöystävällisin menetelmin.

Gérard Bertrand Côte des Roses Rosé

Viini saa nimensä Narbonnen ja Gruissanin kylän välillä Languedocin La Clapen edustalla sijaitsevasta merialueesta. Cote des Roses -viinit on pakattu pariisilaisen designkoulun Ecolle Boullen opiskelijoiden suunnittelemaan pulloon, joka ylösalaisin käännettynä näyttää pohjastaan ruusulta. Eri lajikkeet vinifioidaan rankojen poistojen ja rypäleiden murskauksen jälkeen erillään. Käyminen kestää lajikkeesta riippuen 15-30 vrk viilennetyissä terästankeissa. Hyvin kevyen suodatuksen jälkeen lajikeviinit sekoitetaan ennen pullotusta tavoitteena synnyttää mahdollisimman raikas ja hedelmävetoinen, alkuperälleen uskollinen roseeviini.

Viinin kuvaus

Kauniin vaaleanpunainen väri. Runsas tuoksu, jossa aistittavissa punaherukkaa, mustaherukkaa, kypsää limeä ja ruusun kukkeutta. Raikkaan hapokas ja tasapainoinen maku, joka on miellyttävän pitkä.

Viinin käyttö

Erinomainen viini merenherkkujen, vaalealihaisten ruokien ja runsaasti maustettujen ruokien kanssa. Sopii myös pehmeiden juustojen kanssa. Upea lahja- ja tuliaisviini. Tarjoillaan hyvin viilennettynä.

37,5 cl / 9,99 €

75 cl / 14,99 €

150 cl / 31,00 €

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluLintuMausteinen ruokaMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)

Lisätiedot

Tuottaja Gérard Bertrand
Maa Ranska
Alue/luokitus Languedoc AOP
Viinityyppi Roseeviinit
Rypäleet Cinsault (20 %)
Grenache (60 %)
Syrah (20 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 1
Alkoholipitoisuus 12,5 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 150 cl, 37,5 cl, 75 cl
Suljin Lasikorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 938167
Suositushinta 14,98 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit