Gérard Bertrand
Gerard Bertrand on entinen rugbytähti ja intohimoinen viinintekijä, joka johtaa nimeään kantavaa viinitaloa Etelä-Ranskassa. Hän on tunnettu biodynaamisesta viljelystä ja Languedocin terroirin vaalimisesta. Laatu, luonto ja intohimo yhdistyvät talon monipuolisessa valikoimassa. Bertrandin päämajana Narbonnessa toimii viinitila Château Hospitalet, josta on kehittynyt myös merkittävä alueen viiniturismin keskus.
Gérard Bertrand Cigalus Rouge
Gérard Bertrandin 22 hehtaarin kotitila Domaine de Cigalus lukeutuu Languedocin parhaimmistoon. Gérard osti tilan 1995 ja muutti sinne perheensä kanssa. Tila sai biodynaamisen sertifioinnin 2010. Viini kypsyy 225l tammitynnyreissä, jotka valmistetaan varta vasten kunkin vuosikerran tarpeita varten, puun alkuperää ja paahtoastetta varioiden. Kypsynyt edelleen pullossa vähintään vuoden ennen julkaisua.
Viinin kuvaus
Syvä tummanpunainen väri. Runsaassa ja paahteisessa tuoksussa on kypsää tummaa hedelmää, kuivattuja yrttejä ja tammikypsytyksen tuomaa paahteisuutta. Mehukas ja täyteläinen maku on samettisen tanniininen ja tuoksun mukaisesti kypsän hedelmäinen. Maku on pitkä ja ryhdikäs.
Viinin käyttö
Täyteläiset liha- ja riistaruoat sekä voimakkaat, kypsät juustot saavat Cigalus Rougesta erinomaisen seuralaisen.