Gérard Bertrand
Gerard Bertrand on entinen rugbytähti ja intohimoinen viinintekijä, joka johtaa nimeään kantavaa viinitaloa Etelä-Ranskassa. Hän on tunnettu biodynaamisesta viljelystä ja Languedocin terroirin vaalimisesta. Laatu, luonto ja intohimo yhdistyvät talon monipuolisessa valikoimassa. Bertrandin päämajana Narbonnessa toimii viinitila Château Hospitalet, josta on kehittynyt myös merkittävä alueen viiniturismin keskus.
Gérard Bertrand Cigalus Blanc
Gérard Bertrandin 22 hehtaarin kotitila Domaine de Cigalus lukeutuu Languedocin parhaimmistoon. Gérard osti tilan 1995 ja muutti sinne perheensä kanssa. Tila sai biodynaamisen sertifioinnin 2010. Käsin poimitut rypäleet on kerätty vasta niiden aromien ollessa parhaimmillaan. Osa viinistä käy teräsastioissa ja noin 70% uusissa tammitynnyreissä. Kypsyminen jatkuu tynnyreissä noin 7-8 kuukautta, seuraavaan kevätpäiväntasaukseen saakka.
Viinin kuvaus
Kirkkaankeltainen väri. Runsaassa ja intensiivisessä tuoksussa on sitruunaa, villikukkia ja eksoottisia hedelmiä. Tasapainoiset hapot ja tuoksun mukaiset hedelmäiset aromit. Mehukas, runsas ja paahteinen viini, jossa on pitkä maku.
Viinin käyttö
Erinomainen viini voimakasaromisten merenherkkujen, vaalean lihan ja eksoottisten ruokien seuraan. Kokeile myös kypsien juustojen kanssa. Tarjoilulämpötila 8-10° C.