Grant Burge Barossa Ink Shiraz

Grant Burge

Grant Burge sijaitsee Etelä-Australiassa, Barossa Valleyssa, ja on tunnettu tuhdeista mutta eleganteista Shiraz- ja Cabernet Sauvignon -viineistään. Burgen sukutilan viinintuotannon juuret sijoittuvat 1860–luvulle, ja tällä hetkellä viiniä tuotetaan jo viidennessä sukupolvessa. Punaviinit tuotetaan 200–250 metrin korkeudessa merenpinnasta, ja maaperä on pääosin punaruskeaa multaa. Valkoviinit tuotetaan Eden Valleyssa 500 metrin korkeudessa, joka on myös Barossa Valleyn ala-alue. Eden Valleyn kalkkipitoinen ja kivinen maaperä on ihanteellinen laadukkaiden, hapokkaampien valkoviinirypälelajikkeiden viljelyyn.

Grant Burge Barossa Ink Shiraz

Tämä viini jättää nimensä mukaisesti jäljen! Viini on väriltään todella runsaspigmenttinen, lähes musteenmusta. Jäännössokeri yhdistettynä Shiraziin tekee viinin rakenteesta pehmeän, mutta muhkean. Rypäleet tulevat Australian parhaalta shiraz -alueelta, Barossasta.

Viinin kuvaus

Mustan violetti väri. Tuoksussa kirsikkaa, mustaherukkaa, mesimarjaa, lakritsia ja vaniljaa. Maussa erottuu runsaskätistä kypsää tummaa marjaa, mokkaa ja tummaa suklaata.  Pehmeän täyteläinen viini, jossa pyöreät tanniinit.

Viinin käyttö

Grilliruualle tai chiliselle ja valkosipuliselle makkaralle.

Soveltuvuus

JuustotMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Grant Burge
Maa Australia
Alue/luokitus Barossa
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Shiraz
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 16
Alkoholipitoisuus 14 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 921474
Suositushinta 14,49 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral