Gnarly Head Viognier

Delicato Family Wines

Kalifornialainen perheyhtiö on ollut pohjustamassa kalifornialaista viiniperinnettä jo yli 90 vuoden ajan. Delicaton perheen kolmas sukupolvi on mukana perheyrityksessä ja jatkaa suvun innovatiivista työskentelyä viinien parissa.

Gnarly Head Viognier

Gnarly Head –sarjan inspiraation lähteenä olleet vanhat ja muhkuraiset, erittäin pienisatoiset viiniköynnökset, jotka kasvavat pensasmaisesti ilman ulkopuolista tukea muodostaen varresta paksun muhkuraisen (gnarly) kannon. Gnarly Head Viognierin rypäleet ovat peräisin Lodin alueelta, joka on tunnettu välimerellisestä ilmastostaan. Lodin lämpimien päivien ja viileiden merituulten tasapainoisesti kypsyttämät viognier-rypäleet poimittiin aikaisin aamulla ja puristettiin hellästi. Viini lepäsi kaksi päivää ennen hidasta, 20 päivän kylmämaseraatiota ruostumattomissa terästankeissa.

Viinin kuvaus

Väriltään vaaleankeltaisessa viinissä on intensiivisen kukkea ja hedelmäinen tuoksu, jossa erottuu persikan ja nektariinin aromeja. Maussa korostuu tuoksun mukainen, konsentroitunut hedelmä ja hento kukkaisuus. Viinin täyteläinen makumaailma ja sitä tasapainottava hapokkuus tekevät tästä viinistä erityisen herkullisen ja laadukkaan.

Viinin käyttö

Gnarly Head Viognier on erinomainen kumppani mausteisille ruoille kuten tandoorikanalle. Intensiivinen maku kantaa myös voimakkaat kalaruoat. Kokeile esim. sitruunalla ja yrteillä maustetun lohen kera. Toimii hienosti myös sellaisenaan seurusteluviininä.

Soveltuvuus

Alkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluLintuMausteinen ruokaVoimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Delicato Family Wines
Maa Yhdysvallat
Alue/luokitus Kalifornia, Lodi
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Viognier (100 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 10
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 906677
Suositushinta 14,98 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys

Gold Medal Sommelier Wine Awards of UK – May 2013

Sertifikaatit