Gérard Bertrand Solar 6 Bee Friendly Chardonnay

Gérard Bertrand

Gérard Bertrand on Ranskan johtava luomuviinien tuottaja. Etelä-Ranskan Languedoc-Roussillonissa toimiva talo on myös alueen johtava laatuviinien valmistaja.

Gérardin päämajana Narbonnessa toimii Ranskan ensimmäinen Carbon Neutral -sertifioitu viinitila Château Hospitalet, josta on kehittynyt myös merkittävä alueen viiniturismin keskus. Yritys tekee yhteistyötä 35:n orgaaniseksi sertifioidun sopimusviljelijän kanssa. Lisäksi osaa yrityksen omista tarhoista viljellään täysin luonnonmukaisin menetelmin, Gerard Bertrandin kotitilaa, Cigalusta, myös biodynaamisten oppien mukaisesti.

Gérard Bertrandin tarhoilla puututaan tuholaisten ja kasvitautien torjuntaan ainoastaan vakavissa ongelmatilanteissa ja tällöinkin ensisijaisesti luonnonmukaisin ja ympäristöystävällisin menetelmin.

Gérard Bertrand Solar 6 Bee Friendly Chardonnay

Solar 6 -viinit tulevat Etelä-Ranskan aurinkoisilta tarhoilta. Bee Friendly -sertifioitujen viinien valmistukseen ei käytetä minkäänlaisia mehiläisiä vahingoittavia viljelysmenetelmiä. Pölyttäjien määrä on vähentynyt, joten mehiläiskasvattajat kehittivät sertifikaatin, joka vähentää maatalouden aiheuttamia haittavaikutuksia mehiläisille.

Viinin kuvaus

Vaaleanviherkeltainen väri. Tuoksussa sitrushedelmiä, kypsää persikkaa ja ananasta. Runsas suutuntuma, jossa miellyttävä hapokkuus ja paahteinen jälkimaku.

Viinin käyttö

Sopii simpukoiden, kalaruokien, vaalealihaisten linturuokien ja risottojen kanssa.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluLintuMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)

Lisätiedot

Tuottaja Gérard Bertrand
Maa Ranska
Alue/luokitus IGP Pays d'Oc
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Chardonnay
Täyteläisyys
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 5
Alkoholipitoisuus 12,5 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 907005
Suositushinta 13,99 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Luomu, Paikallinen ekosertifikaatti