Freeclimber Riesling

Weingut Axel Pauly

Axel Pauly (s.1979) valmistui Saksan arvostetuimmasta viiniyliopistosta Geisenheimista vuonna 2006 ja ehti opintojensa aikana omaksua viinintekoa niin Rheingaussa, Pfalzissa, Uudessa-Seelannissa kuin Kaliforniassakin. Viikinkimäisestä olemuksestaan huolimatta Axel valmistaa herkullisen hienostuneita ja selkeän omaleimaisia viinejä historiallisella perhetilalla Lieserin kylässä legendaarisen Bernkastel-Kuesin naapurissa. Axel työstää 8 hehtaarin viljelyksiään erittäin paneutuneesti ja optimoi rypäleiden kasvua kullakin palstallaan erittäin tarkasti sen mukaan, minkä tyyppistä viiniä hän haluaa kultakin palstalta valmistaa. Axel on myös ennakkoluulottomasti uskaltautunut valmistamaan valtavirrasta poikkeavia viinejä, mistä osoituksena mm. rutikuiva Purist Riesling. Axelin ansiot Moselin lupaavimpien tulokkaiden joukossa on tunnustettu mm. Fine Germany -lehden valinnalla Saksan Top 101 New Generation tuottajien joukkoon.

Freeclimber Riesling

Viinintuottajan on oltava intohimoinen, seikkailunhaluinen ja hieman hullu tuottaakseen viiniä Moselin liuskekivisillä rinteillä. Kivikkoista, jyrkkää, vaikeakulkuista, mutta sitäkin upeammat maisemat tarjoavat Moselin joen vierustat. Maailmasta löytyisi lukuisia helpompia kohteita viininviljelylle, mutta nämä neljä paikallista kaverusta löivät hynttyyt yhteen tuottaakseen Freeclimber Rieslingin, heidän tribuuttinsa alueen maisemalle.

Viinin kuvaus

Vaaleankeltainen, hieman vihreään vivahtava. Nenässä sitrusta, yrttejä ja häivähdys kypsää persikkaa. Suuntuntuma on raikas ja eloisa, hyvin sitrusvetoinen ja mineraalinen. Korkean hapokkuutensa ansiosta viini maistuu melkein kuivalta, vaikka jäännössokeria on 18 g/l.

Viinin käyttö

Toimii hyvin seurustelujuomana, herää eloon savustetun kalan ja äyriäisten kanssa. Kannattaa kokeilla myös mausteisen ruoan kanssa.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAperitiivi & seurusteluMausteinen ruokaVoimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Weingut Axel Pauly
Maa Saksa
Alue/luokitus Mosel
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Riesling
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 18
Alkoholipitoisuus 11,0 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 902327
Suositushinta 13,90 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit