Fontanafredda Solerose Langhe Rosato

Fontanafredda

Piemonten merkittävimpiin tuottajiin lähes kahdeksan miljoonan pullon vuosituotannollaan lukeutuva Fontanafredda on kansainvälisesti tunnettu erityisesti Barolo -viineistään. Italian ensimmäisen kuninkaan Victor Emmanuel II:n vuonna 1858 perustama viinitalo kerää rypäleet omien tarhojensa lisäksi lähes 400 sopimusviljelijän palstoilta Piemonten kaikilta merkittävimmiltä alkuperäalueilta.

Viinitalon siirryttyä 2008 Eataly –ruokatavaraketjun omistajien haltuun, sen tarhoilla on edistytty ripeästi kestävän kehityksen menetelmien käyttöönotossa. Teknologiset kokeilut myös kellarissa ovat saaneet lähivuosina laajalti palstatilaa kansainvälisessä viinilehdistössä. Tilan yhteydessä toimii viini- ja ruokatarvikekaupan lisäksi laadukkaita ravintoloita ja saman niminen luonnonsuojelualue, jonka tarkoituksena on ylläpitää alueelle tyypillistä kasvillisuutta ja eläinkuntaa.

Fontanafredda Solerose Langhe Rosato

Fontanafredda Solerose Langhe Rosato on persoonallinen ja aito viini, joka tarjoaa sekä miellyttävän rosee-elämyksen nautiskeluviiniä kaipaavalle että mielenkiintoa harrastajalle. Fontanafreddan rosee tulee Piemontesta, luoteis-Italiasta. Rypäleet Barbera, Dolcetto ja Nebbiolo ovat alueelle tyypillisiä. Piemonte on erityisen kuuluisa Baroloistaan, mutta alueen roseet ovat myös klassisen tyylikkäitä. Rypäleet kerätään erikseen kunkin rypälelajin saavutettua optimaalisen kypsyyden. Maseraatio kestää vuorokauden viileässä, 10 asteen, lämpötilassa. Rypäleet puristetaan kevyesti, ja viini käy 18 asteessa. Viini käy ja kypsyy terästankeissa matalassa lämpötilassa, jolloin malolaktinen käyminen saadaan estettyä raikkaan hapokkuuden säilyttämiseksi.

Viinin kuvaus

Vaaleanpunainen väri, tuoksussa vadelmaa, mustikkaa, kypsiä metsämansikoita, hentoa mineraalisuutta ja sitrushedelmiä. Maku on miellyttävän hapokas ja ihanan raikas.

Viinin käyttö

Erinomainen aperitiiviviini, joka toimii myös sellaisenaan tai leikkeleiden ja juustojen kanssa nautittuna. Viini herää eloon merenelävien ja kalaruokien kanssa. Tarjoillaan viilennettynä 10-12 asteeseen.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluVoimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Fontanafredda
Maa Italia
Alue/luokitus Langhe DOC
Viinityyppi Roseeviinit
Rypäleet Barbera
Dolcetto
Nebbiolo
Täyteläisyys Keskitäyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 2.3
Alkoholipitoisuus 12,5 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 17,49 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit