Fontanafredda Raimonda Barbera d’Alba

Fontanafredda

Piemonten merkittävimpiin tuottajiin lähes kahdeksan miljoonan pullon vuosituotannollaan lukeutuva Fontanafredda on kansainvälisesti tunnettu erityisesti Barolo -viineistään. Italian ensimmäisen kuninkaan Victor Emmanuel II:n vuonna 1858 perustama viinitalo kerää rypäleet omien tarhojensa lisäksi lähes 400 sopimusviljelijän palstoilta Piemonten kaikilta merkittävimmiltä alkuperäalueilta.

Viinitalon siirryttyä 2008 Eataly –ruokatavaraketjun omistajien haltuun, sen tarhoilla on edistytty ripeästi kestävän kehityksen menetelmien käyttöönotossa. Teknologiset kokeilut myös kellarissa ovat saaneet lähivuosina laajalti palstatilaa kansainvälisessä viinilehdistössä. Tilan yhteydessä toimii viini- ja ruokatarvikekaupan lisäksi laadukkaita ravintoloita ja saman niminen luonnonsuojelualue, jonka tarkoituksena on ylläpitää alueelle tyypillistä kasvillisuutta ja eläinkuntaa.

Fontanafredda Raimonda Barbera d’Alba

Barbera on yksi Pohjois-Italian tärkeimmistä alkuperäisrypälelajikkeista. Raimonda-viinin Barbera-rypäleet on kerätty Alban kaupungin läheisiltä Langhen kukkuloilta. Osaa viinistä on kypsytetty suurissa ranskalaissa ja slavonialaisissa tammitynnyreissä. Loppuosa kypsyi pienissä, 225- ja 300-litraissa ranskalaissa ja amerikkalaisissa tynnyreissä noin vuoden. Elementit blendattiin yhteen ennen pullotusta vivahteikkaan lopputuloksen aikaansaamiseksi. Le Righe -sarjan pullojen etiketit ovat saaneet inspiraationsa Fontanafreddan kylämäisen tilan raidallisista rakennuksista.

Viinin kuvaus

Kaunis rubiininpunainen väri. Intensiivinen tuoksu, josta voi löytää kukikkaita ja hedelmäisiä sävyjä sekä tammea, mausteisuutta ja vaniljaa. Maku on täyteläinen, jota raikastaa Barberalle tyypillinen hapokkuus.

Viinin käyttö

Sopii täyteläisille ruuille, lihalle ja juustoille. Voi kokeilla myös Lähi-Idän makujen kanssa. Nautittavissa jo nuorena, mutta kestää myös kypsytystä.

Soveltuvuus

JuustotMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Fontanafredda
Maa Italia
Alue/luokitus Barbera d'Alba DOC
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Barbera
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus
Alkoholipitoisuus 14,5 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 920243
Suositushinta 15,90 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Vegaaninen