Fontanafredda Piemonte Barbera Organic

Fontanafredda

Piemonten merkittävimpiin tuottajiin lähes kahdeksan miljoonan pullon vuosituotannollaan lukeutuva Fontanafredda on kansainvälisesti tunnettu erityisesti Barolo -viineistään. Italian ensimmäisen kuninkaan Victor Emmanuel II:n vuonna 1858 perustama viinitalo kerää rypäleet omien tarhojensa lisäksi lähes 400 sopimusviljelijän palstoilta Piemonten kaikilta merkittävimmiltä alkuperäalueilta.

Viinitalon siirryttyä 2008 Eataly –ruokatavaraketjun omistajien haltuun, sen tarhoilla on edistytty ripeästi kestävän kehityksen menetelmien käyttöönotossa. Teknologiset kokeilut myös kellarissa ovat saaneet lähivuosina laajalti palstatilaa kansainvälisessä viinilehdistössä. Tilan yhteydessä toimii viini- ja ruokatarvikekaupan lisäksi laadukkaita ravintoloita ja saman niminen luonnonsuojelualue, jonka tarkoituksena on ylläpitää alueelle tyypillistä kasvillisuutta ja eläinkuntaa.

Fontanafredda Piemonte Barbera Organic

Barbera on yksi Pohjois-Italian tärkeimmistä alkuperäisrypälelajikkeista. Rypäleet on kerätty Fontanafreddan luomusertifioiduilta tarhoilta Piemontesta, Langhen ja Montferraton alueiden kukkuloiden rinteiltä, noin 200-300m korkeudelta. Tarhojen maaperä on pääosin mineraalista kalkki- ja hiekkapitoista savea. Osa viinistä on kypsynyt suurissa sementtitankeissa ja osa suurissa slavonialaisssa tammitynnyreissä.

Viinin kuvaus

Rubiininpunainen, purppuraan vivahtava väri. Tuoksusta löytyy tummaa hedelmää kuten luumua sekä karhunvatukkaa, ja häivähdys mustapippurin ja kanelin mausteisuutta. Hedelmäinen maku sointuu yhteen pehmeiden tanniinien kanssa, ja rapsakka, raikas hapokkuus antaa viinille pitkän, maukkaan jälkimaun.

Viinin käyttö

Sopii alkupaloille, etenkin erilaisille leikkeleille ja keskivahvojen juustojen seuraan. Voi kypsyttää 3-4 vuotta.

Soveltuvuus

Alkupalat, salaatit & kasvisruokaJuustotMiedot liharuoat (esim. porsas)

Lisätiedot

Tuottaja Fontanafredda
Maa Italia
Alue/luokitus Piemonte DOC
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Barbera
Täyteläisyys Keskitäyteläinen
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 0.6
Alkoholipitoisuus 14,5 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 15,00 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Luomu, Vegaaninen