Fontanafredda Monforte d’Alba Barolo

Fontanafredda

Piemonten merkittävimpiin tuottajiin lähes kahdeksan miljoonan pullon vuosituotannollaan lukeutuva Fontanafredda on kansainvälisesti tunnettu erityisesti Barolo -viineistään. Italian ensimmäisen kuninkaan Victor Emmanuel II:n vuonna 1858 perustama viinitalo kerää rypäleet omien tarhojensa lisäksi lähes 400 sopimusviljelijän palstoilta Piemonten kaikilta merkittävimmiltä alkuperäalueilta.

Viinitalon siirryttyä 2008 Eataly –ruokatavaraketjun omistajien haltuun, sen tarhoilla on edistytty ripeästi kestävän kehityksen menetelmien käyttöönotossa. Teknologiset kokeilut myös kellarissa ovat saaneet lähivuosina laajalti palstatilaa kansainvälisessä viinilehdistössä. Tilan yhteydessä toimii viini- ja ruokatarvikekaupan lisäksi laadukkaita ravintoloita ja saman niminen luonnonsuojelualue, jonka tarkoituksena on ylläpitää alueelle tyypillistä kasvillisuutta ja eläinkuntaa.

Fontanafredda Monforte d’Alba Barolo

Erittäin täyteläinen, pitkään kypsytetty ja tyylikkään hapokas kyläviini Monforte d’Albasta. Rypäleet on kerätty Fontanafreddan omilta tarhoilta etelään ja kaakkoon suuntautuvilta tarhoilta, joilla rypäleiden hidas kypsyminen ja mineraalinen kalkkikivimaaperä tuottavat vivahteikkaan aromikkuuden. Käyminen terästankeissa kestää 15 vuorokautta, lisäksi kuorikontakti kestää vielä toiset 10-15 vuorokautta. Viini kypsyy tammitynnyreissä vähintään kahden vuoden ajan.

Viinin kuvaus

Rubiininpunainen väri, jossa kypsytyksen tuomaa oranssia vivahdetta. Tuoksussa on kypsää marjaisuutta, maustepippuria ja hentoa ruusua. Täyteläinen suutuntuma, jossa silkkiset tanniinit ja tasapainoinen, pitkä maku.

Viinin käyttö

Runsaanmakuisille liharuoille, kuten riistalle tai aromikkaille pataruoille, sekä kypsytetyille juustoille. Sopii myös ruoan jälkeen nautittavaksi meditaatioviiniksi.

Soveltuvuus

JuustotVoimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Fontanafredda
Maa Italia
Alue/luokitus Barolo DOCG
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Nebbiolo
Täyteläisyys Erittäin täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 1
Alkoholipitoisuus 14 %
Saatavuus Alko
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 439997
Suositushinta 39,89 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Vegaaninen