Fontanafredda Moncucco Moscato d’Asti

Fontanafredda

Piemonten merkittävimpiin tuottajiin lähes kahdeksan miljoonan pullon vuosituotannollaan lukeutuva Fontanafredda on kansainvälisesti tunnettu erityisesti Barolo -viineistään. Italian ensimmäisen kuninkaan Victor Emmanuel II:n vuonna 1858 perustama viinitalo kerää rypäleet omien tarhojensa lisäksi lähes 400 sopimusviljelijän palstoilta Piemonten kaikilta merkittävimmiltä alkuperäalueilta.

Viinitalon siirryttyä 2008 Eataly –ruokatavaraketjun omistajien haltuun, sen tarhoilla on edistytty ripeästi kestävän kehityksen menetelmien käyttöönotossa. Teknologiset kokeilut myös kellarissa ovat saaneet lähivuosina laajalti palstatilaa kansainvälisessä viinilehdistössä. Tilan yhteydessä toimii viini- ja ruokatarvikekaupan lisäksi laadukkaita ravintoloita ja saman niminen luonnonsuojelualue, jonka tarkoituksena on ylläpitää alueelle tyypillistä kasvillisuutta ja eläinkuntaa.

Fontanafredda Moncucco Moscato d’Asti

Rypäleet on kerätty Fontanafreddan tarhoilta Santo Stefano Belbon kylästä jyrkiltä etelärinteiltä. Rypäleet valikoidaan ja erotellaan rangoista, osaa rypälemehusta on kylmämaseroitu 12 tuntia ennen käymistä aromi-intensiivisyyden lisäämiseksi. Viini on käynyt viilennetyissä terästankeissa 18 asteen lämpötilassa ja käyminen keskeytetään voimakkaasti viilentämällä kunnes viini saavutta 3% alkoholipitoisuuden. Viini kypsyy joitakin kuukausia 0-asteisessa terästankissa ennen tankkikäymistä lopulliseen 5% alkoholipitoisuuteensa.

Viinin kuvaus

Oljenkeltainen väri. Tuoksu on päärynäinen, kukkea, hunajainen, eksoottisen hedelmäinen ja hennon yrttinen. Viinin runsasta makeutta leikkaa pirteä hapokkuus. Viekottelevan tasapainoinen yhdistelmä ryhdikästä aromaattisuutta ja hurmaavaa herkkyyttä.

Viinin käyttö

Ruokahalun herättävä aperitiivi sekä erinomainen, luotettava jälkiruokien seuralainen. Nauti viilennettynä 8-10 asteeseen.

Soveltuvuus

Aperitiivi & seurusteluJälkiruokaJuustot

Lisätiedot

Tuottaja Fontanafredda
Maa Italia
Alue/luokitus Moscato d'Asti DOCG, Piemonte
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Moscato ( %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 140
Alkoholipitoisuus 5,5 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 37,5 cl
Suljin DIAM luonnonkorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro
Suositushinta 12,00 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Kestävän kehityksen sertifikaatti, Vegaaninen