Fontanafredda Gioli Langhe Bianco

Fontanafredda

Piemonten merkittävimpiin tuottajiin lähes kahdeksan miljoonan pullon vuosituotannollaan lukeutuva Fontanafredda on kansainvälisesti tunnettu erityisesti Barolo -viineistään. Italian ensimmäisen kuninkaan Victor Emmanuel II:n vuonna 1858 perustama viinitalo kerää rypäleet omien tarhojensa lisäksi lähes 400 sopimusviljelijän palstoilta Piemonten kaikilta merkittävimmiltä alkuperäalueilta.

Viinitalon siirryttyä 2008 Eataly –ruokatavaraketjun omistajien haltuun, sen tarhoilla on edistytty ripeästi kestävän kehityksen menetelmien käyttöönotossa. Teknologiset kokeilut myös kellarissa ovat saaneet lähivuosina laajalti palstatilaa kansainvälisessä viinilehdistössä. Tilan yhteydessä toimii viini- ja ruokatarvikekaupan lisäksi laadukkaita ravintoloita ja saman niminen luonnonsuojelualue, jonka tarkoituksena on ylläpitää alueelle tyypillistä kasvillisuutta ja eläinkuntaa.

Fontanafredda Gioli Langhe Bianco

Gioli Langhe Bianco on kolmen rypälelajikkeen täydellinen kombo! Arneis tuo viiniin pyöreyttä ja tasapainoa, Sauvignon Blanc rakennetta ja aromikkuutta, Viogner täyteläisyyttä ja eleganssia. Viini käy tasalämpöisissä tankeissa ja kypsyy terästankeissa yhden vuoden ajan. Lopputulos on raikkaan hedelmäinen ja mineraalinen.

Viinin kuvaus

Oljenkeltainen väri. Tuoksu on herkullisen hedelmäinen, hunajainen, hennon pähkinäinen ja kukkea. Täyteläinen, raikkaan hedelmäinen ja mineraalinen viini, jossa tasapainoinen suutuntuma.

Viinin käyttö

Monipuolinen kalaruokien viini, joka sopii myös aperitiiviksi sekä kevyiden alkuruokien, risottojen ja pastojen kanssa.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)

Lisätiedot

Tuottaja Fontanafredda
Maa Italia
Alue/luokitus Langhe DOC
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Arneis
Sauvignon Blanc
Viognier
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus
Alkoholipitoisuus 12,5 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 17,00 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit