Fontanafredda Gavi di Gavi

Fontanafredda

Piemonten merkittävimpiin tuottajiin lähes kahdeksan miljoonan pullon vuosituotannollaan lukeutuva Fontanafredda on kansainvälisesti tunnettu erityisesti Barolo -viineistään. Italian ensimmäisen kuninkaan Victor Emmanuel II:n vuonna 1858 perustama viinitalo kerää rypäleet omien tarhojensa lisäksi lähes 400 sopimusviljelijän palstoilta Piemonten kaikilta merkittävimmiltä alkuperäalueilta.

Viinitalon siirryttyä 2008 Eataly –ruokatavaraketjun omistajien haltuun, sen tarhoilla on edistytty ripeästi kestävän kehityksen menetelmien käyttöönotossa. Teknologiset kokeilut myös kellarissa ovat saaneet lähivuosina laajalti palstatilaa kansainvälisessä viinilehdistössä. Tilan yhteydessä toimii viini- ja ruokatarvikekaupan lisäksi laadukkaita ravintoloita ja saman niminen luonnonsuojelualue, jonka tarkoituksena on ylläpitää alueelle tyypillistä kasvillisuutta ja eläinkuntaa.

Fontanafredda Gavi di Gavi

Luoteis-Italiassa Piemontessa sijaitseva viinialue DOCG Gavi tuottaa raikkaan hedelmäisiä ja gastronomisia viinejä. Viinit valmistetaan paikallisesta Cortese-rypäleestä. Gavi di Gavi kypsyy terästankeissa 2-3 kuukautta.

Viinin kuvaus

Oljenkeltainen väri. Tuoksu on vivahteikas, aistittavissa sitruunaa, viheromenaa, liljankukkaa ja vaniljaa. Täyteläinen, tasapainoinen ja elegantti viini.

Viinin käyttö

Erinomainen aperitiivi! Upean gastronominen viini, joka sopii erilaisten kalaruokien ja merenelävien kanssa.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluLintuMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)

Lisätiedot

Tuottaja Fontanafredda
Maa Italia
Alue/luokitus DOCG Gavi
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Cortese
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus
Alkoholipitoisuus 12,5 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 18,00 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit