Esporão Trincadeira

Esporão

”Our Reason for Being: To make the best products from what nature provides in a responsible and inspiring way.” Portugalin johtaviin laatuviinitaloihin lukeutuva, Alentejossa sijaitseva Esporão on mielenkiintoinen tuottaja, joka panostaa viinivalmistuksessa moderniin tekniikkaan, mutta samalla myös perinteitä kunnioittaen, esimerkiksi valmistaen viinejä amfora -ruukuissa. Esporão on myös Portugalin edelläkävijöitä luomutuotannossa ja ympäristönsuojelussa. Portugalilaisiin alkuperäislajikkeisiin keskittyneen tuottajan viineissä on australialaissyntyisen pääviinintekijä David Baverstockin myötä myös persoonallinen häivähdys Australiassa käytettyjä lajikkeita, kuten Shiraz’ta ja Semillonia. Alentejossa sijaitseva viinitalo on laajentanut myös Douron laaksoon hankkimalla vuonna 2008 vanhan 115 hehtaarin Quinta dos Murcas -tilan, jossa tänä päivänä noudatetaan samoja kestävän kehityksen periaatteita kuin Alentejon tarhoillakin.

Esporão Trincadeira

Esporão Trincadeira tuo Trincadeira-rypäleen parhaimmat puolet esiin. Aurinkoisen Alentejon maaperä tuottaa rypäleistä raikkaita ja tasapainoisia. Rypäleet poimitaan käsin, viini käy tulppaaninmuotoisissa betonitankeissa, missä viini kypsyy myös kuuden kuukauden ajan.

Viinin kuvaus

Tummanpunainen väri. Raikkaan marjainen tuoksu, jossa luumua ja yrttisyyttä. Viini on tasapainoinen, siinä on silkkiset tanniinit ja pitkä jälkimaku.

Viinin käyttö

Monikäyttöinen ruokaviini, joka sopii liharuokien ja grillattujen kasvisten kanssa.

Soveltuvuus

JuustotMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Esporão
Maa Portugali
Alue/luokitus DOC Alentejo
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Trincadeira
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 0.5
Alkoholipitoisuus 14 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 15,00 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit