Esporão Reserva Branco

Esporão

”Our Reason for Being: To make the best products from what nature provides in a responsible and inspiring way.” Portugalin johtaviin laatuviinitaloihin lukeutuva, Alentejossa sijaitseva Esporão on mielenkiintoinen tuottaja, joka panostaa viinivalmistuksessa moderniin tekniikkaan, mutta samalla myös perinteitä kunnioittaen, esimerkiksi valmistaen viinejä amfora -ruukuissa. Esporão on myös Portugalin edelläkävijöitä luomutuotannossa ja ympäristönsuojelussa. Portugalilaisiin alkuperäislajikkeisiin keskittyneen tuottajan viineissä on australialaissyntyisen pääviinintekijä David Baverstockin myötä myös persoonallinen häivähdys Australiassa käytettyjä lajikkeita, kuten Shiraz’ta ja Semillonia. Alentejossa sijaitseva viinitalo on laajentanut myös Douron laaksoon hankkimalla vuonna 2008 vanhan 115 hehtaarin Quinta dos Murcas -tilan, jossa tänä päivänä noudatetaan samoja kestävän kehityksen periaatteita kuin Alentejon tarhoillakin.

Esporão Reserva Branco

Esporão Reserva Branco -viini on Alentejon rikasta makumaailmaa parhaimmillaan. Viinissä on käytetty portugalilaisia alkuperäisrypälelajikkeita Antão Vaz, Arinto ja Roupeiro Esporãon omilta, luomusertifioiduilta tarhoilta. Viini on kypsynyt kuusi kuukautta osittain terästankissa ja osittain amerikkalaisissa tai ranskalaisissa tammitynnyreissä sakkojen kanssa.

Viinin kuvaus

Oljenkeltainen väri. Tuoksussa greippiä ja valkopersikkaa sekä raikasta mausteisuutta ja yrttisyyttyä ja häivähdys tammikypsytyksen tuomaa aromaattisuutta. Maku on kermainen ja vivahteikas jossa elegantti hedelmäisyys ja mineraalisuus ovat hyvin tasapainossa. Pitkä ja intensiivinen jälkimaku.

Viinin käyttö

Runsas makumaailma sopii vaalean lihan kuten kanan tai kermaisten porsasruokien kera.

Soveltuvuus

ÄyriäisetLintuMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)Voimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Esporão
Maa Portugali
Alue/luokitus DOC Alentejo
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Antão Vaz
Arinto
Roupeiro
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 2
Alkoholipitoisuus 13,5 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 17,00 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Luomu