Esporão Pé Tinto

Esporão

”Our Reason for Being: To make the best products from what nature provides in a responsible and inspiring way.” Portugalin johtaviin laatuviinitaloihin lukeutuva, Alentejossa sijaitseva Esporão on mielenkiintoinen tuottaja, joka panostaa viinivalmistuksessa moderniin tekniikkaan, mutta samalla myös perinteitä kunnioittaen, esimerkiksi valmistaen viinejä amfora -ruukuissa. Esporão on myös Portugalin edelläkävijöitä luomutuotannossa ja ympäristönsuojelussa. Portugalilaisiin alkuperäislajikkeisiin keskittyneen tuottajan viineissä on australialaissyntyisen pääviinintekijä David Baverstockin myötä myös persoonallinen häivähdys Australiassa käytettyjä lajikkeita, kuten Shiraz’ta ja Semillonia. Alentejossa sijaitseva viinitalo on laajentanut myös Douron laaksoon hankkimalla vuonna 2008 vanhan 115 hehtaarin Quinta dos Murcas -tilan, jossa tänä päivänä noudatetaan samoja kestävän kehityksen periaatteita kuin Alentejon tarhoillakin.

Esporão Pé Tinto

Pé (portugaliksi jalka) on Esporãon valikoiman edullisin viinisarja. Pé Tinto edustaa kattavaa otosta paikallisia rypälelajikkeita (mm. Moreto, Castelão, Trincadeira), jotka ovat peräisin ilmastoltaan lämpimän ja aurinkoisen Alentejon viinitarhoilta. Pé Tinto on hedelmäinen ja keskitäyteläinen viini, joka on alkoholi- ja malolaktisen käymisen jälkeen kypsynyt terästankeissa neljän kuukauden ajan ennen pullotusta.

Viinin kuvaus

Väriltään rubiininpunaisen viinin tuoksussa on metsämarjoja ja kypsää hedelmäisyyttä. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja notkea, ja maussa on tuoksun kaltaista marjaisuutta ja pientä mausteisuutta. Tanniinit tuovat viiniin sopivasti rakennetta. Miellyttävä ja tasapainoinen jälkimaku.

Viinin käyttö

Hinta-laatusuhteeltaan erinomainen viinivalinta. Monikäyttöinen Pé toimii buffetpöydän punaviininä tai seurusteluviininä illanistujaisissa. Erityisesti tuhdit pastat sekä miedot kana- ja liharuoat sopivat tälle viinille.

Soveltuvuus

LintuMiedot liharuoat (esim. porsas)

Lisätiedot

Tuottaja Esporão
Maa Portugali
Alue/luokitus
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Castelão
Moreto
Trincadeira
Täyteläisyys Keskitäyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 7.5
Alkoholipitoisuus 13,0 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 9,00 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit