Esporão Pé Branco

Esporão

”Our Reason for Being: To make the best products from what nature provides in a responsible and inspiring way.” Portugalin johtaviin laatuviinitaloihin lukeutuva, Alentejossa sijaitseva Esporão on mielenkiintoinen tuottaja, joka panostaa viinivalmistuksessa moderniin tekniikkaan, mutta samalla myös perinteitä kunnioittaen, esimerkiksi valmistaen viinejä amfora -ruukuissa. Esporão on myös Portugalin edelläkävijöitä luomutuotannossa ja ympäristönsuojelussa. Portugalilaisiin alkuperäislajikkeisiin keskittyneen tuottajan viineissä on australialaissyntyisen pääviinintekijä David Baverstockin myötä myös persoonallinen häivähdys Australiassa käytettyjä lajikkeita, kuten Shiraz’ta ja Semillonia. Alentejossa sijaitseva viinitalo on laajentanut myös Douron laaksoon hankkimalla vuonna 2008 vanhan 115 hehtaarin Quinta dos Murcas -tilan, jossa tänä päivänä noudatetaan samoja kestävän kehityksen periaatteita kuin Alentejon tarhoillakin.

Esporão Pé Branco

Pé (portugaliksi jalka) on Esporãon valikoiman edullisin viinisarja. Pé Branco on valmistettu Alentejon alueen paikallislajikkeista (Antão Vaz, Perrum, Arinto), jotka menestyvät Alentejon alueen kuumassa ja aurinkoisessa ilmastossa. Pé Branco on hedelmäinen ja raikas valkoviini; hyvä esimerkki siitä, kuinka laadukkaan perusviinin kirjavasta lajikevalikoimastaan tunnettu Portugali pystyy kuivanakin vuosikertana tuottamaan.

Viinin kuvaus

Väriltään sitruunankeltaiseen vivahtavan viinin tuoksussa on raikasta hedelmäisyyttä ja erityisesti sitrusta. Suutuntuma on raikas ja pyöreä, maku tuoreen hedelmäinen ja hieman yrttinen. Tasapainoinen ja raikas kokonaisuus.

Viinin käyttö

Hinta-laatusuhteeltaan erinomainen viinivalinta. Pé Branco toimii hienosti buffetpöydän valkoviininä tai seurusteluviininä illanistujaisissa. Salaatit ja kasvisruoat, kalaruoat ja äyriäiset sopivat hyvin tälle viinille.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurustelu

Lisätiedot

Tuottaja Esporão
Maa Portugali
Alue/luokitus
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Antão Vaz
Arinto
Perrum
Täyteläisyys
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 7.3
Alkoholipitoisuus 13,0 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 9,00 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit