Esporão Monte Velho Biológico

Esporão

”Our Reason for Being: To make the best products from what nature provides in a responsible and inspiring way.” Portugalin johtaviin laatuviinitaloihin lukeutuva, Alentejossa sijaitseva Esporão on mielenkiintoinen tuottaja, joka panostaa viinivalmistuksessa moderniin tekniikkaan, mutta samalla myös perinteitä kunnioittaen, esimerkiksi valmistaen viinejä amfora -ruukuissa. Esporão on myös Portugalin edelläkävijöitä luomutuotannossa ja ympäristönsuojelussa. Portugalilaisiin alkuperäislajikkeisiin keskittyneen tuottajan viineissä on australialaissyntyisen pääviinintekijä David Baverstockin myötä myös persoonallinen häivähdys Australiassa käytettyjä lajikkeita, kuten Shiraz’ta ja Semillonia. Alentejossa sijaitseva viinitalo on laajentanut myös Douron laaksoon hankkimalla vuonna 2008 vanhan 115 hehtaarin Quinta dos Murcas -tilan, jossa tänä päivänä noudatetaan samoja kestävän kehityksen periaatteita kuin Alentejon tarhoillakin.

Esporão Monte Velho Biológico

Tätä portugalilaiset juovat itse: Monte Velho on Portugalin myydyin viinibrändi! Monikäyttöinen, tasapainoinen ja ruokaystävällinen luomuviini tulee aurinkoisen Alentejon sydämestä. Viini on paikalliseen tapaan monen eri lajikkeen blendi: luomutarhoilta kerätyt rypäleet ovat iloinen yhdistelmä sekä alkuperäisiä portugalilaisia, että kansainvälisiä lajikkeita. Valmistettu terästankeissa ja käynyt läpi malolaktisen fermentoinnin.

Viinin kuvaus

Tumma rubiininpunainen väri. Tuoksussa metsämarjoja ja karhunvatukkaa sekä hieman metsänpohjaa ja vihreää paprikaa. Intensiivisessä ja tukevassa maussa löytyy myös kypsää hedelmäisyyttä ja raikkautta. Napakat tanniinit ja pitkä, moniulotteinen jälkimaku.

Viinin käyttö

Monipuolinen ruokaviini esimerkiksi lampaalle tai grilliruualle paahdettujen juuresten kera.

75 cl / 11,99 €

300 cl / 34,99 €

Soveltuvuus

Miedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat kalaruoatVoimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Esporão
Maa Portugali
Alue/luokitus Alentejo
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Alicante Bouschet
Aragonez
Petit Sirah
Petit Verdot
Syrah
Touriga Franca
Touriga Nacional
Trincadeira
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 2
Alkoholipitoisuus 14 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 300 cl, 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 435987 & 908293
Suositushinta 11,99 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Luomu, Vegaaninen