Esporão Colheita

Esporão

”Our Reason for Being: To make the best products from what nature provides in a responsible and inspiring way.” Portugalin johtaviin laatuviinitaloihin lukeutuva, Alentejossa sijaitseva Esporão on mielenkiintoinen tuottaja, joka panostaa viinivalmistuksessa moderniin tekniikkaan, mutta samalla myös perinteitä kunnioittaen, esimerkiksi valmistaen viinejä amfora -ruukuissa. Esporão on myös Portugalin edelläkävijöitä luomutuotannossa ja ympäristönsuojelussa. Portugalilaisiin alkuperäislajikkeisiin keskittyneen tuottajan viineissä on australialaissyntyisen pääviinintekijä David Baverstockin myötä myös persoonallinen häivähdys Australiassa käytettyjä lajikkeita, kuten Shiraz’ta ja Semillonia. Alentejossa sijaitseva viinitalo on laajentanut myös Douron laaksoon hankkimalla vuonna 2008 vanhan 115 hehtaarin Quinta dos Murcas -tilan, jossa tänä päivänä noudatetaan samoja kestävän kehityksen periaatteita kuin Alentejon tarhoillakin.

Esporão Colheita

Esporãon kaikki viinitarhat ovat luomukonversiossa, ja talon ensimmäinen luomupunaviini Colheita antaa loistavaa viitettä siitä mitä tuleman pitää! Aurinkoisessa Alentejossa luonnonmukaisesti ja vierekkäisillä palstoilla kypsyneet Touriga Franca- ja Cabernet Sauvignon-rypäleet on käsin keräämisen jälkeen poljettu jalan, jonka jälkeen viini on kypsynyt 6 kk tulppaaninmuotoisissa betonitankeissa. Esporão Colheita on mielenkiintoinen, tammettamaton, lajikkeita ja maaperää ilmentävä luomuviini.

Viinin kuvaus

Väriltään rubiininpunainen. Tuoksussa luumua ja mustikkaa sekä yrttisiä vivahteita. Suutuntuma on täyteläinen ja hyvärakenteinen. Maku on tasapainoinen, tumman hedelmäinen ja taustalla on mehevää maaperän tuntua. Mukava hapokkuus ja tanniinit pitävät kokonaisuuden ryhdikkäänä. Elegantti jälkimaku.

Viinin käyttö

Esporão Colheita on erinomainen viini grillatulle lihalle ja pataruoille. Toimii myös monipuolisesti juustoviininä.

Soveltuvuus

JuustotVoimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Esporão
Maa Portugali
Alue/luokitus VR Alentejo
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Cabernet Sauvignon (30 %)
Touriga Franca (70 %)
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 1
Alkoholipitoisuus 13,5 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 436757
Suositushinta 14,79 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Luomu