Esporão Colheita Branco

Esporão

”Our Reason for Being: To make the best products from what nature provides in a responsible and inspiring way.” Portugalin johtaviin laatuviinitaloihin lukeutuva, Alentejossa sijaitseva Esporão on mielenkiintoinen tuottaja, joka panostaa viinivalmistuksessa moderniin tekniikkaan, mutta samalla myös perinteitä kunnioittaen, esimerkiksi valmistaen viinejä amfora -ruukuissa. Esporão on myös Portugalin edelläkävijöitä luomutuotannossa ja ympäristönsuojelussa. Portugalilaisiin alkuperäislajikkeisiin keskittyneen tuottajan viineissä on australialaissyntyisen pääviinintekijä David Baverstockin myötä myös persoonallinen häivähdys Australiassa käytettyjä lajikkeita, kuten Shiraz’ta ja Semillonia. Alentejossa sijaitseva viinitalo on laajentanut myös Douron laaksoon hankkimalla vuonna 2008 vanhan 115 hehtaarin Quinta dos Murcas -tilan, jossa tänä päivänä noudatetaan samoja kestävän kehityksen periaatteita kuin Alentejon tarhoillakin.

Esporão Colheita Branco

Esporão Colheita Brancon rypäleet kasvavat Esporão omilla tarhoilla aurinkoisessa Alentejossa. Luonnonmukaisesti viljellyt rypäleet kerätään käsin, jonka jälkeen viini on kypsynyt neljä kuukautta tulppaaninmuotoisissa betonitankeissa. Esporão Colheita Branco on mielenkiintoinen, tammettamaton, lajiketta ja maaperää ilmentävä luomuviini.

Viinin kuvaus

Kullankeltainen väri. Tuoksussa kypsää sitruunaa, valkopersikkaa ja hentoa herukkaisuutta. Suutuntuma on vivahteikas, jopa hieman kermainen. Pitkä jälkimaku on raikas ja hedelmäinen.

Viinin käyttö

Viini on parhaimmillaan yksinkertaisten sitruunalla ja yrteillä maustettujen kalaruokien kanssa.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluLintuVoimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Esporão
Maa Portugali
Alue/luokitus VR Alentejo
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Alvarinho
Antão Vaz
Viosinho
Täyteläisyys
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 1.5
Alkoholipitoisuus 13,5 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 13,99 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Luomu