Dreissigacker Organic Riesling

Weingut Dreissigacker

Dreissigackerin viinejä on valmistettu Bechtheimin kylässä, Rheinhessenissä, jo vuodesta 1728. Nykyyän tilaa johtaa tunnustettu, vuonna 1980 syntynyt Jochen Dreissigacker.

Dreissigacker Organic Riesling

Rypäleet kerätty Dreissigackerin omilta tarhoilta, ilmastoltaan viileästä Bechtheimin kylästä, tarhoilta joiden maaperä on saven ja kalkkikiven sekoitusta. Bechtheimin kylä on yli 600 hehtaarin viljelmillään Saksan merkittävin viinikylä. Murskauksen jälkeen rypäleitä on kylmämaseroitu 24 tuntia ennen käymistä aromiuutoksen maksimoimiseksi. Viini on käynyt ja kypsynyt viilennetyissä terästankeissa 4-8 viikkoa hiivasakkansa kanssa.

Viinin kuvaus

Kullankeltainen, hieman vihertävä väri, tuoksussa sitruksia, aprikoosia ja villikukkia. Kuiva, mineraalinen ja räjähtävän hapokas maku on pitkä ja runsas sekä hyvin tuoksun mukainen.

Viinin käyttö

Soveltuu ruokapöydässä erinomaisesti voimakasaromisille meren herkuille, vaalealle lihalle ja pienriistalle. Suositeltava tarjoilulämpötila 10-12 C.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluJuustotLintuMausteinen ruokaMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)Miedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Weingut Dreissigacker
Maa Saksa
Alue/luokitus Rheinhessen
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Riesling
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 6
Alkoholipitoisuus 12 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 529477
Suositushinta 14,98 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Luomu, Vegaaninen