Dow’s Quinta do Bomfim 2006 Vintage Port

Dow’s Port

Vuonna 1798 perustettu Dow’s oli ensimmäinen portviinituottaja, joka investoi laajasti premium-viinitarhoihin Douron alueella. Erityisesti Dow’sin vuosikertaportit ovat maailmankuuluja. Dow’sin omistaa Symingtonin perhe, jonka viides sukupolvi työskentelee perheyrityksessä. Dow’sin portviinit ovat kautta linjan klassisen tyylikkäitä. Ryhdikkään kuiva ja napakka jälkimaku tekee Dow’sin portviineistä mielenkiintoisia ja luonteikkaita, erottaen ne täyteläisten makeiden portviinien joukosta.

Dow’s Quinta do Bomfim 2006 Vintage Port

Quinta do Bomfim Vintage Port on ns. single vintage port, eli pullokypsytetty suodattamaton vuosikertaportviini, jonka valmistuksessa on käytetty vain yhden tarhan rypäleitä. Quinta do Bomfim sijaitsee Douron jokilaaksossa Cima Corgon ala-alueella Pinhãon kylässä. Tämä upea A-luokituksen saanut tarha sijaitsee Douro-joen pohjoisrannalla, ja sen jyrkät etelään aukeavat rinteet hyötyvät auringosta ja yöaikaan lämpöä varastoivasta liuskekivimaaperästä. Tarhan rypäleet ovat olleet Dow’s Vintage Portin selkäranka vuodesta 1896 asti, jolloin tila hankittiin Dow’sin omistukseen. Tarhalla viljellään alueen perinteisiä lajikkeita omilla palstoillaan. Touriga Francan ja Touriga Nacionalin osuus Dow’s Vintage Porteissa on tavallista korkeampi, minkä johdosta viineissä on ryhdikäs ja napakka rakenne.

Viinin kuvaus

Nuorehkon Vintage Portin tavoin Bomfim 2006 on väriltään tumman violetti ja hyvin pigmenttinen. Tuoksussa on pippuria, tummaa suklaata ja kypsiä tummia marjoja. Suutuntuma on ryhdikäs ja tanniininen. Maussa runsasta hedelmäisyyttä, kukkaisuutta ja häivähdys minttua. Erittäin pitkä ja elegantti jälkimaku. Tämä viini kehittyy pullossa vielä vuosikymmenten ajan, mutta on nyt äärettömän nautittava.

Viinin käyttö

Dow’s Quinta do Bomfim Vintage Port on sellaisenaan erinomainen päätös hyvälle aterialle. Täyteläinen ja ryhdikäs viini saa arvoisensa kumppanin voimakkaista juustoista tai tummasta suklaasta. Pullossa voi olla sakkaa.

Soveltuvuus

JälkiruokaJuustot

Lisätiedot

Tuottaja Dow’s Port
Maa Portugali
Alue/luokitus Douro
Viinityyppi Väkevät viinit
Rypäleet Tinta Barroca
Tinta Roriz
Touriga Franca
Touriga Nacional
Täyteläisyys Erittäin täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 98
Alkoholipitoisuus 20 %
Saatavuus Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 37,5 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro
Suositushinta 20,10 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit