Dow’s Nirvana Reserve Port

Dow’s Port

Vuonna 1798 perustettu Dow’s oli ensimmäinen portviinituottaja, joka investoi laajasti premium-viinitarhoihin Douron alueella. Erityisesti Dow’sin vuosikertaportit ovat maailmankuuluja. Dow’sin omistaa Symingtonin perhe, jonka viides sukupolvi työskentelee perheyrityksessä. Dow’sin portviinit ovat kautta linjan klassisen tyylikkäitä. Ryhdikkään kuiva ja napakka jälkimaku tekee Dow’sin portviineistä mielenkiintoisia ja luonteikkaita, erottaen ne täyteläisten makeiden portviinien joukosta.

Dow’s Nirvana Reserve Port

Suklaan ja portviinin yhdistelmän suosiosta johtuen Dow’s lyöttäytyi yhteen belgialaisen The Flanders Taste Foundationin kanssa ja kehitti portviinin, joka tuo esiin tumman suklaan parhaat puolet, ja päinvastoin. Viiniin on sekoitettu tarkkaan valikoituja rypäleitä Dow’sin Quinta do Bomfim- ja Senhora da Ribeira –viinitarhoilta. Charles Symington tiimeineen valmisti erilaisia portviinejä ja maistoi niitä yhdessä sommelierien ja suklaa-asiantuntijoiden kanssa. Viininäytteet lähetettiin Leuvenin yliopistoon Belgiaan, missä näytteet analysoitiin ja identifioitiin keskeiset viinissä ja tummassa suklaassa korostuvat, toisiaan tukevat makukomponentit. Lopulliseksi blendiksi valittiin viini, jossa korostuvat kukkaiset aromit sekä hyvä tanniinirakenne. Tämän prosessin tuloksena syntyi Dow’s Nirvana Reserve Port, portviini, joka on tehty mahdollisimman täydelliseksi pariksi tummalle suklaalle.

Viinin kuvaus

Väriltään tumman purppuraisen Nirvanan tuoksussa erottuvat kukkaiset villiruusun aromit, jotka ovat tyypillisiä upean, Douro-joen yläjuoksulla lähellä Espanjan rajaa sijaitsevan Quinta da Senhora da Ribeira –tarhan rypäleille. Pehmeän kypsät tanniinit, intensiivinen suutuntuma ja kuivahko jälkimaku ovat peräisin vanhojen köynnösten rypäleistä, joista suurin osa on Touriga Franca- ja Touriga Nacional-lajikkeita Dow’sin Quinta do Bomfim -tarhalta.

Viinin käyttö

Juustojen lisäksi klassinen yhdistelmä portviinille on suklaa. Dow’s Nirvana sopii täydellisesti useimman tumman suklaan pariksi, ja parhaiten niille, joiden kaakaopitoisuus on 60-75%.

Soveltuvuus

JälkiruokaJuustot

Lisätiedot

Tuottaja Dow’s Port
Maa Portugali
Alue/luokitus DOC Douro
Viinityyppi Väkevät viinit
Rypäleet Tinta Barroca
Tinta Roriz
Tinto Cão
Touriga Franca
Touriga Nacional
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 102
Alkoholipitoisuus 20 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 50 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 334736
Suositushinta 15,99 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit