Dow’s LBV Port

Dow’s Port

Vuonna 1798 perustettu Dow’s oli ensimmäinen portviinituottaja, joka investoi laajasti premium-viinitarhoihin Douron alueella. Erityisesti Dow’sin vuosikertaportit ovat maailmankuuluja. Dow’sin omistaa Symingtonin perhe, jonka viides sukupolvi työskentelee perheyrityksessä. Dow’sin portviinit ovat kautta linjan klassisen tyylikkäitä. Ryhdikkään kuiva ja napakka jälkimaku tekee Dow’sin portviineistä mielenkiintoisia ja luonteikkaita, erottaen ne täyteläisten makeiden portviinien joukosta.

Dow’s LBV Port

Dow’s Late Bottled Vintage Port eli LBV on tammitynnyreissä 4-6 vuotta kypsynyt vuosikertaportviini. Tynnyrikypsytyksen jälkeen Dow’s LBV pullotetaan ja se on valmis juotavaksi. Sakan vähyyden takia viinillä ei ole dekantoimistarvetta. ”Unfiltered” tarkoittaa, että viini on kylmästabiloitu, muttei suodatettu, ja se on luonnollisesti kirkastettu. Viinissä säilyy  näin enemmän aromeja. Dow’s LBV Port valmistetaan Dow’sin maineikkaiden Bomfim-, Senhora da Ribeira-, Santinho- ja Cerdeira -tarhojen valikoiduista rypäleistä.

Viinin kuvaus

Syvä rubiininpunainen väri. Viinin tuoksu on samettisen pehmeä ja intensiivisen marjaisuuden sävyttämä. Maku on täyteläisen rikas ja tiivis, siitä löytyy tummien hedelmien sävyjä ja tummaa suklaata. Pippurinen mausteisuus ja hienostunut hapokkuus antavat makealle viinille raikkaan säväyksen. Jälkimaku on pitkä ja Dow’sn tyylille uskollisena hieman kuiva ja ryhdikkään napakka.

Viinin käyttö

Voidaan nauttia seurustelujuomana, mutta on erinomainen kypsien, kovien juustojen kanssa, joista perinteisin on kypsä Cheddar. Kruunaa suklaisen jälkiruoan, etenkin jos on käytetty tummaa suklaata.

Soveltuvuus

Aperitiivi & seurusteluJälkiruokaJuustot

Lisätiedot

Tuottaja Dow’s Port
Maa Portugali
Alue/luokitus DOC Douro
Viinityyppi Väkevät viinit
Rypäleet Tinta Roriz ( %)
Touriga Franca ( %)
Touriga Nacional ( %)
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 103
Alkoholipitoisuus 20 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 37,5 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 934474
Suositushinta 11,98 €
Lehdistömaininnat

“Rating Portugal’s producers of Port…Dow Five Star ***** (Outstanding)” Robert Parker

Kilpailumenestys
Sertifikaatit