Dow’s Finest Reserve Port

Dow’s Port

Vuonna 1798 perustettu Dow’s oli ensimmäinen portviinituottaja, joka investoi laajasti premium-viinitarhoihin Douron alueella. Erityisesti Dow’sin vuosikertaportit ovat maailmankuuluja. Dow’sin omistaa Symingtonin perhe, jonka viides sukupolvi työskentelee perheyrityksessä. Dow’sin portviinit ovat kautta linjan klassisen tyylikkäitä. Ryhdikkään kuiva ja napakka jälkimaku tekee Dow’sin portviineistä mielenkiintoisia ja luonteikkaita, erottaen ne täyteläisten makeiden portviinien joukosta.

Dow’s Finest Reserve Port

Dow’s Finest Reserve Port on Ruby Reserve -tyylinen portviini. Se on valmistettu perinteisistä Douro-laakson lajikkeista, kuten Touriga Nacional, Touriga Franca ja Tinta Roriz, joka on tunnetumpi Tempranillona. Käsin poimitut rypäleet murskataan varoen. Viinin alkoholikäyminen pysäytetään viinitisleellä, kun noin puolet rypälesokerista on käynyt alkoholiksi. Viini ikääntyy suurissa tammitynnyreissä 4-5 vuoden ajan, jonka jälkeen se suodatetaan ja pullotetaan. Tämä tyylikäs portviini on erinomainen osoitus Dow’sin ryhdikkäästä ja tasapainoisesta tyylistä.

Viinin kuvaus

Intensiivisen tummanpunaisessa viinissä on runsas, raikkaan hedelmäinen tuoksu. Maku on kypsän hedelmäinen, täyteläinen ja mausteinen. Pehmeät tanniinit ja hento pippurisuus tuovat suutuntumaan ryhtiä. Jälkimaku Dow’sin tyylin mukaisesti napakka ja tasapainoinen.

Viinin käyttö

Dow’s Finest Reserve Port on jälkiruokaviini, joka sopii erityisesti pehmeiden juustojen, pähkinöiden ja tumman suklaan kaveriksi. Tarjoillaan hieman viilennettynä (16C). Ei vaadi dekantointia. Avattu pullo säilyy muutaman viikon.

Soveltuvuus

JälkiruokaJuustot

Lisätiedot

Tuottaja Dow’s Port
Maa Portugali
Alue/luokitus Douro
Viinityyppi Väkevät viinit
Rypäleet Tinta Amarela
Tinta Barroca
Tinta Roriz
Tinto Cão
Touriga Franca
Touriga Nacional
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 110
Alkoholipitoisuus 20 %
Saatavuus Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Korkkitulppa
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 20,30 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit