Dow’s Fine White Port

Dow’s Port

Vuonna 1798 perustettu Dow’s oli ensimmäinen portviinituottaja, joka investoi laajasti premium-viinitarhoihin Douron alueella. Erityisesti Dow’sin vuosikertaportit ovat maailmankuuluja. Dow’sin omistaa Symingtonin perhe, jonka viides sukupolvi työskentelee perheyrityksessä. Dow’sin portviinit ovat kautta linjan klassisen tyylikkäitä. Ryhdikkään kuiva ja napakka jälkimaku tekee Dow’sin portviineistä mielenkiintoisia ja luonteikkaita, erottaen ne täyteläisten makeiden portviinien joukosta.

Dow’s Fine White Port

Dow’s Fine White valmistetaan Douron perinteisistä rypäleistä Quinta do Solin viinitilalla. Viini käy kuoriensa kanssa lämpökontrolloidusti 18-22 asteessa, kun haluttu makeusaste saavutetaan, yleensä n. 48 tunnissa, portviini väkevöidään. Dow’s Fine White Port kypsyy noin kolme vuotta.

Viinin kuvaus

Vaaleankeltainen väri, tuoksussa on hunajaa, valkopersikkaa, karamellisuutta ja kevyttä suolaheinäisyyttä. Suutuntuma on runsas, miellyttävän hapokas ja makea.

Viinin käyttö

Tarjoillaan aperitiivina tai jälkiruokien ja juustojen kanssa viilennettynä. Kokeile myös helposti valmistuvaa Port & Tonic-cocktailia. Laita lasiin reilusti jäitä. Kaada lasiin portviiniä yksi kolmasosa, loput tonic-vettä. Lisää halutessasi hieman limeä ja koristele limen kuorella.

Soveltuvuus

Aperitiivi & seurusteluJälkiruokaJuustot

Lisätiedot

Tuottaja Dow’s Port
Maa Portugali
Alue/luokitus DOC Douro
Viinityyppi Väkevät viinit
Rypäleet Códega do Larinho
Malvasia Fina
Moscatel Galego
Rabigato
Viosinho
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 105
Alkoholipitoisuus 19 %
Saatavuus Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 20,00 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit