Dow’s Colheita Single Harvest Tawny Port 2007

Dow’s Port

Vuonna 1798 perustettu Dow’s oli ensimmäinen portviinituottaja, joka investoi laajasti premium-viinitarhoihin Douron alueella. Erityisesti Dow’sin vuosikertaportit ovat maailmankuuluja. Dow’sin omistaa Symingtonin perhe, jonka viides sukupolvi työskentelee perheyrityksessä. Dow’sin portviinit ovat kautta linjan klassisen tyylikkäitä. Ryhdikkään kuiva ja napakka jälkimaku tekee Dow’sin portviineistä mielenkiintoisia ja luonteikkaita, erottaen ne täyteläisten makeiden portviinien joukosta.

Dow’s Colheita Single Harvest Tawny Port 2007

Colheita (=sato) on yhden sadon laadukkaimmista viineistä valmistettu, vähintään 7 vuotta tammitynnyreissä ikääntynyt tawny-tyyppinen portviini. Rypäleet on poimittu käsin Dow’sin parhaimmilta viinitarhoilta.

Viinin kuvaus

Kauniin tiilenpunainen väri. Tuoksussa on kuivattujen hedelmien aromeja, taatelia sekä kypsää kirsikkaa. Viinin hienostunut, pähkinäinen ja taatelin siivittämä maku on lämmin ja tummansuklainen. Hyvän hapokkuuden kantama pitkä jälkimaku.

Viinin käyttö

Dow’s Colheita Port on monipuolisuudessaan loistava viini. Tarjoa hieman viilennettynä (16-asteisena) aperitiivinä, tai jälkiruokaviininä esim. kanelilla maustettujen leivonnaisten tai pähkinöiden, kuivattujen hedelmien ja juustojen seurassa. Klassinen ja takuuvarma yhdistelmä löytyy englantilaisesta hedelmäkakusta. Säilyy avattuna jopa muutaman viikon.

Soveltuvuus

Aperitiivi & seurusteluJälkiruokaJuustot

Lisätiedot

Tuottaja Dow’s Port
Maa Portugali
Alue/luokitus DOC Douro
Viinityyppi Väkevät viinit
Rypäleet Tinta Barroca ( %)
Tinta Roriz ( %)
Tinto Cão ( %)
Touriga Franca ( %)
Touriga Nacional ( %)
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 110
Alkoholipitoisuus 20 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 360127
Suositushinta 34,98 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit