Dow’s 2000 Vintage Port

Dow’s Port

Vuonna 1798 perustettu Dow’s oli ensimmäinen portviinituottaja, joka investoi laajasti premium-viinitarhoihin Douron alueella. Erityisesti Dow’sin vuosikertaportit ovat maailmankuuluja. Dow’sin omistaa Symingtonin perhe, jonka viides sukupolvi työskentelee perheyrityksessä. Dow’sin portviinit ovat kautta linjan klassisen tyylikkäitä. Ryhdikkään kuiva ja napakka jälkimaku tekee Dow’sin portviineistä mielenkiintoisia ja luonteikkaita, erottaen ne täyteläisten makeiden portviinien joukosta.

Dow’s 2000 Vintage Port

Dow’s Vintage Port on pullokypsytetty vuosikertaportviini, jota valmistetaan erittäin rajallisia määriä vain poikkeuksellisen hyvinä vuosina. Vuosi 2000 oli ihanteellinen legendaarisen Vintage Portin valmistamiseen. Sato on ollut erittäin pieni, ja kuivan kesän jälkeinen sade kriittiseen aikaan elo-syyskuun vaihteessa on nostanut rypäleiden laadun omaan luokkaansa. Tähän viiniin on käytetty Quinta do Bomfim-, Quinta da Senhora da Ribeira- ja Quinta do Santinho -tarhojen parhaita rypäleitä, jotka poimitaan jyrkiltä tarhoilta käsin. Huolellisen viininvalmistuksen jälkeen viini kypsyy 5000 litran tammitynnyreissä kahden vuoden ajan. Keväällä 2002 viinin laatu on arvioitu ja todettu poikkeukselliseksi. Vasta tällöin viini on pullotettu suodattamattomana, ja vuosi 2000 on juhlallisesti julistettu Vintage Port -vuosikerraksi.

Viinin kuvaus

Väriltään intensiivisen tummanpunaisen viinin tuoksussa on kukkaisuutta, lakritsaa ja tummia marjoja kuten mustikkaa ja mustaherukkaa. Rakenteeltaan ryhdikäs ja klassinen suununtuma on parin vuosikymmenen aikana pehmennyt upean vivahteikkaaksi. Maku on intensiivinen ja monikerroksinen. Kypsät tanniinit ja hämmästyttävän raikas hedelmäisyys ovat hienosti tasapainossa. Silkkinen ja pitkä jälkimaku. Tämä viini on nyt erittäin nautittava, mutta sen ikääntymispotentiaali on huikea vuosikymmeniä eteenpäin.

Viinin käyttö

Klassinen yhdistelmä sinihomejuuston tai stilton-juuston parina. Tumma suklaa, pähkinät ja kuivatut viikunat toimivat myös erinomaisesti. Tarjoillaan hieman viilennettynä (16C). Dekantointi suositeltavaa. Pullossa on sakkaa.

Soveltuvuus

JälkiruokaJuustot

Lisätiedot

Tuottaja Dow’s Port
Maa Portugali
Alue/luokitus Douro
Viinityyppi Väkevät viinit
Rypäleet Tinta Barroca
Tinta Roriz
Tinto Cão
Touriga Franca
Touriga Nacional
Täyteläisyys Erittäin täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 96
Alkoholipitoisuus 20 %
Saatavuus Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta
Lehdistömaininnat

99 p. / James Suckling 2017

Kilpailumenestys
Sertifikaatit