Dow’s 20 Year Old Tawny Port

Dow’s Port

Vuonna 1798 perustettu Dow’s oli ensimmäinen portviinituottaja, joka investoi laajasti premium-viinitarhoihin Douron alueella. Erityisesti Dow’sin vuosikertaportit ovat maailmankuuluja. Dow’sin omistaa Symingtonin perhe, jonka viides sukupolvi työskentelee perheyrityksessä. Dow’sin portviinit ovat kautta linjan klassisen tyylikkäitä. Ryhdikkään kuiva ja napakka jälkimaku tekee Dow’sin portviineistä mielenkiintoisia ja luonteikkaita, erottaen ne täyteläisten makeiden portviinien joukosta.

Dow’s 20 Year Old Tawny Port

Dow’sin tawny portit ovat tyyliltään kuivempia kuin portviinit yleensä ovat. Ajatuksena on valmistaa iäkkäistä tawny porteista harmonisia niin, että kypsytyksen tammiaromit ja port-viinin hedelmäiset maut ovat täydellisessä tasapainossa. Talon 20-vuotias tawny on tästä loistava esimerkki.

Portviinin tarkkaan valitut rypäleet kerätään käsin Quinta do Bomfin ja Quinta da Senhora da Ribeira -viinitarhoilta. Dow’s 20 Year Old Tawny Port kypsytetään huolellisesti erikokoisissa tammitynnyreissä keskimäärin 20 vuotta. Kypsytyksen aikana kolmannes viinistä haihtuu ilmaan.

Viinin kuvaus

Kullanruskea väri. Tuoksussa on hunajaa, kypsää sitrusta ja aavistus toffeeta. Maku on hienostunut ja tasapainoinen. Siitä löytyy konsentroitunutta punaista marjaa sekä pitkän kypsytyksen tuomia vivahteikkaita makuja, kuten tupakanlehteä. Iän myötä pyöristyneet tanniinit sekä Dow’sille tyypillinen napakka mineraalisuus tuovat rakennetta.

Viinin käyttö

Maun kanssa sopivat hienosti yhteen pähkinät ja kuivatut hedelmät, kokeile yhdistää esimerkiksi hedelmäkakkuun. Myös aito vaniljajäätelö tai crème brûlée toimivat mainiosti. Tarjoile tawny port hieman viilennettynä.

Soveltuvuus

Aperitiivi & seurusteluJälkiruoka

Lisätiedot

Tuottaja Dow’s Port
Maa Portugali
Alue/luokitus DOC Douro
Viinityyppi Väkevät viinit
Rypäleet
Täyteläisyys Keskitäyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 123
Alkoholipitoisuus 20 %
Saatavuus Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Korkkitulppa
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro
Suositushinta
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit