Dow’s 10 Year Old Tawny Port

Dow’s Port

Vuonna 1798 perustettu Dow’s oli ensimmäinen portviinituottaja, joka investoi laajasti premium-viinitarhoihin Douron alueella. Erityisesti Dow’sin vuosikertaportit ovat maailmankuuluja. Dow’sin omistaa Symingtonin perhe, jonka viides sukupolvi työskentelee perheyrityksessä. Dow’sin portviinit ovat kautta linjan klassisen tyylikkäitä. Ryhdikkään kuiva ja napakka jälkimaku tekee Dow’sin portviineistä mielenkiintoisia ja luonteikkaita, erottaen ne täyteläisten makeiden portviinien joukosta.

Dow’s 10 Year Old Tawny Port

Dow’sin Tawny Portit ovat tyyliltään kuivempia kuin portviinit yleensä ovat. Tyyliltään kuivempien portviinien valmistus vaatii viinintekijöiltä erityistä osaamista, sillä makeudella on helppo peittää pieniä virheitä. Portviinin tarkkaan valitut rypäleet kerätään käsin Quinta do Bomfin ja Quinta da Senhora da Ribeira -viinitarhoilta. Viini käy villihiivojen kanssa 26-30 asteessa, kun haluttu makeusaste saavutetaan, yleensä n. 48 tunnissa, portviini väkevöidään. Dow’s 10 Year Old Tawny Port kypsyy tammitynnyreissä keskimäärin 10 vuotta.

Viinin kuvaus

Kullanruskea väri. Tuoksu on kirsikkainen, toffeinen, vaniljainen ja viikunainen. Pehmeän täyteläinen suutuntuma. Hienostunut ja miellyttävä hedelmäisyys sekä tammen tuoma paahteisen mantelinen maku.

Viinin käyttö

Nautittavimmillaan hieman viilennettynä suklaisten jälkiruokien ja juustojen, kuten Cheddarin ja Manchegon, kanssa. Toimii aterian päätteeksi myös sellaisenaan. Lahjapakkaus tekee viinistä mainion lahjaidean!

 

37,5 cl /

75 cl / 29,99€

 

Soveltuvuus

Aperitiivi & seurusteluJälkiruokaJuustot

Lisätiedot

Tuottaja Dow’s Port
Maa Portugali
Alue/luokitus DOC Douro
Viinityyppi Väkevät viinit
Rypäleet
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 115
Alkoholipitoisuus 20 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 37,5 cl, 75 cl
Suljin Korkkitulppa
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 912163
Suositushinta 29,99 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit