Deep Roots Riesling trocken

Deep Roots

Deep Roots on kolmen Rheinhessenin arvostetuimpiin lukeutuvan nuoren viinintekijän yhteistyöprojekti. Alueen voimahahmot Philipp Wittmann, Jochen Dreissigacker ja Stefan Winter vastaavat kaikki omien perhetilojensa viinituotannosta, mutta ovat monivuotisen ystävyytensä pohjalta päätyneet valmistamaan myös yhteisiä viinejä. Intohimoisten ja kunnianhimoisten nuorukaisten tavoitteena on ollut valmistaa moderni kuiva Riesling viini, joka ilmentää paitsi heidän sukujensa historiallisia juuria Rheinhessenin ja koko Saksan arvostetuimpiin viinitarhoihin, myös nostaa Saksan suurimman viinialueen Rheinhessenin mainetta laatuviinien tuottajana.

Deep Roots Riesling trocken

Rypäleet ovat kasvaneet Etelä-Rheinhessenin Wonnegaun perinteikkäimmillä tarhoilla, jossa valmistetaan myös alueen laadukkaimmat viinit Flörsheimin, Westhofenin ja Bechtheimin kylien alueella kasvaneista rypäleistä. Viini on käynyt viilennetyssä terästankissa, jossa sitä on myös säilytetty neljä kuukautta käymisen jälkeen ennen pullotusta.

Viinin kuvaus

Runsas ja hieman mausteinen tuoksu, jossa vivahdus kypsää eksoottista hedelmää. Pirteän hapokas, kuiva, runsas ja voimakaan aromaattinen maku on tuoksun mukainen ja erittäin pitkä.

Viinin käyttö

Runsaan aromikkuutensa johdosta maistuu mainiosti niin merenherkkujen, vaalean lihan kuin runsaasti maustettujenkin ruokien kanssa.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluLintuMausteinen ruokaMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)Miedot liharuoat (esim. porsas)

Lisätiedot

Tuottaja Deep Roots
Maa Saksa
Alue/luokitus Rheinhessen
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Riesling ( %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 8
Alkoholipitoisuus 12 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 538407
Suositushinta 13,99 €
Lehdistömaininnat

Vuoden viinit 2019 kultamitali – Euroopan valkoviinit alle 13 €

Kilpailumenestys
Sertifikaatit