Jean-Baptiste Adam Riesling Letzenberg

Jean-Baptiste Adam

Alsacen vanhimpiin viiniyrityksiin lukeutuva Jean-Baptiste Adam on perustettu vuonna 1614. Yritys on ollut saman perheen johtama koko 400-vuotisen historiansa ajan, ja tällä hetkellä viinien laadun takaa suvun 14. sukupolvi, Jean-Baptiste Adamin ja tytär Laurenin johdolla.

Kunnianhimoisesti toimintojaan kehittävät Adamit yhdistävät suvun perinteet, esimerkiksi käyttämisen yli 100-vuotta vanhoissa tammitynnyreissä,  viininvalmistuksen moderneihin tekniikoihin. Yhtenä Alsacen ensimmäisistä viinitaloista Adam on viljellyt tarhojaan biodynaamisin menetelmin jo vuodesta 2003. Adam tuottaa vuosittain noin 1,5 miljoonaa pulloa Alsacen tunnetuimpia lajikeviinejä – erityisenä ylpeytenään Alsacen vanhin yhä tuotannossa oleva viini: Grand Cru Kaeferkopf d’Ammerschwihr.

Jean-Baptiste Adam Riesling Letzenberg

Letzenberg on aurinkoinen savikalkkikivi tarha Ingersheimissa Ammeschwihrin naapurikylässä. Tämä luonteikas uuden vuosituhannen Riesling on oiva osoitus Alsacen maineesta maailmanluokan Rieslingin kotikontuna. Viini on käynyt suurissa yli 100 vuotta vanhoissa tammitynnyreissä lämpötilakontrolloiduissa kellareissa noin 20 asteen lämpötilassa.

Viinin kuvaus

Vihertävän keltainen väri. Tuoksu on limettinen, klementiininen, päärynäinen, keltaomenainen, kukkea ja mineraalinen.  Kuiva, vivahteikkaan ryhdikäs maku on tiivis ja intensiivinen. Herkullinen hapokkuus ja viipyilevän pitkä jälkimaku.

Viinin käyttö

Sopii voimakasaromisten merenherkkujen, vaalean lihan, parsan ja runsasaromisten pehmeiden juustojen kanssa.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluJuustotLintuMausteinen ruokaMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)Miedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Jean-Baptiste Adam
Maa Ranska
Alue/luokitus Alsace AOC
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Riesling
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 5
Alkoholipitoisuus 13,5 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 571067
Suositushinta 16,99 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit