Cono Sur Bicicleta Viognier

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu dynaaminen viinitalo, joka on rohkeasti lähtenyt tuottamaan innovatiivisia ja luonteikkaita viinejä. Cono Sur onkin onnistunut tässä loistavasti, sillä se on Chilen nopeiten kasvava viinitalo.

Cono Sur Bicicleta Viognier

Cono Sur Viognier viiniin käytetyt rypäleet tulevat Cono Surin kotitilan, Santa Elisan tarhalta. Ennen alkoholikäymisen aloittamista kuorien on annettu liota omassa mehussaan 8 tunnin ajan Viognier rypäleelle tyypillisten intensiivisten aromien uuttamiseksi. Tätä viiniä ei ole kypsytetty tammitynnyreissä, vaan se on pullotettu tuoreeltaan herkullisten rypäleisten aromien säilyttämiseksi.

Viinin kuvaus

Intensiivisen hedelmäinen, aavistuksen parfyyminen tuoksu jossa trooppisten hedelmien ja itämaisten mausteiden vivahteita. Kuiva, intensiivinen ja runsaan aromikas maku joka tasapainottuu erinomaisesti napakkaan hapokkuuteen.

Viinin käyttö

Tämä viini on aromaattisesta luonteestaan johtuen parhaimmillaan ruokien tai vähintäänkin pikkunaposteltavien kanssa nautittuna. Erinomainen viini mausteisille ruuille, kokeile vaikkapa Aasialais vaikutteisten chiliä, teriakia tai inkivääriä sisältävien annosten kanssa.

Soveltuvuus

Alkupalat, salaatit & kasvisruokaMausteinen ruokaVoimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Colchagua Valley
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Viognier (100 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 7
Alkoholipitoisuus 14 %
Saatavuus Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 931547
Suositushinta 10,30 €
Lehdistömaininnat

”By far the best deal on a bottle of bio-wine was this general list wine from Cono Sur, the 2009 Viognier. Great value on a wine loaded with fruit like peach, pear and apple. Buy it for summer and consume it quick and chilled, this is not one for ageing, it’s definitely for drink now enjoyment.” Michael Pinkus – Grape Guy

Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral