Cono Sur Tocornal Syrah Cabernet Sauvignon

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu dynaaminen viinitalo, joka on rohkeasti lähtenyt tuottamaan innovatiivisia ja luonteikkaita viinejä. Cono Sur onkin onnistunut tässä loistavasti, sillä se on Chilen nopeiten kasvava viinitalo.

Cono Sur Tocornal Syrah Cabernet Sauvignon

Cono Sur Tocornal -viinien nimi tulee samannimisen viinitarhan mukaan. Mr. Ismael Tocornal nimesi tarhan vuonna 1887 havaitessaan sen maaperän erinomaisen soveltuvuuden viininvalmistukseen. Viña Tocornal -viinitarhat sijaitsevat Chilen keskuslaakson alueella Santiagon eteläpuolella.

Viinin kuvaus

Viini on sekoitus Syrah- ja Cabernet Sauvignon- lajikkeita. Syrah tuottaa Chilen aurinkoisen lämpimässä, mutta öisin viilenevässä ilmastossa tummiin hedelmiin ja mausteisiin vivahtavaa viiniä, joka sopii erinomaisesti sekoitettavaksi toisen täyteläisiä viinejä tuottavan lajikkeen, Cabernet Sauvignonin kanssa.

Runsaanpunainen. Tuoksussa intensiivisen hedelmäisiä ja vaniljaisia vivahteita. Maku on täyteläinen, notkea, mausteinen sekä tasapainoinen.

Viinin käyttö

Parhaimmillaan liharuokien, pastan sekä juustojen kumppanina.

Soveltuvuus

Aperitiivi & seurusteluJuustotMausteinen ruokaMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Central Valley
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Cabernet Sauvignon (40 %)
Syrah (60 %)
Täyteläisyys Keskitäyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 6
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 434557
Suositushinta 7,70 €
Lehdistömaininnat

Nuorekas, melko intensiivinen tuoksu. Siinä on savua, karhunvatukkaa ja hentoa mausteisuutta. Nuorekas, keskitäyteläinen maku on suutuntumaltaan ryhdikäs. Siinä on maanläheisen rehellistä aromikkuutta ja nuorekasta marjaisuutta. Kypsät tanniinit antavat kokonaisuudelle ryhtiä. Tasainen jälkivaikutelma. Ruokasuositus: Yleisviinie tummien liharuokien ja täyteläisten pastojen seuraan. Sopusuhtainen ja miellyttävä kokonaisuus, edullinen ostos. Viinistä Viiniin 2009

Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral