Cono Sur Tocornal Chardonnay

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu dynaaminen viinitalo, joka on rohkeasti lähtenyt tuottamaan innovatiivisia ja luonteikkaita viinejä. Cono Sur onkin onnistunut tässä loistavasti, sillä se on Chilen nopeiten kasvava viinitalo.

Cono Sur Tocornal Chardonnay

Viinin kuvaus

Cono Sur Tocornal -viinien nimi tulee samannimisen viinitarhan mukaan. Mr. Ismael Tocornal nimesi tarhan vuonna 1887 havaitessaan sen maaperän erinomaisen soveltuvuuden viininvalmistukseen. Viña Tocornal -viinitarhat sijaitsevat Chilen keskuslaakson alueella Santiagon eteläpuolella.

Erittäin aikaisin aamulla tehdyn sadonkorjuun jälkeen yönviileät rypäleet on kuljetettu pikaisesti viinitilalle valmistuksen aloitusta varten. Cono Sur Tocornal Chardonnay viinin alkoholikäyminen on suoritettu terästankeissa viileässä 12 ºC lämpötilassa tuoreen hedelmäisyyden ja raikkaan hapokkuuden säilyttämiseksi. Viinin valmistuksessa ei ole käytetty tammea.

Vaaleankeltainen väri. Tuoksussa sitrusten sekä eksoottisten hedelmien vivahteita. Maku on kuiva, raikkaan hapokas sekä runsaan hedelmäinen.

Viinin käyttö

Sopii nautittavaksi sellaisenaan aperitiivina tai seurustelukäyttöön. Parhaimmillaan ruokaisien salaattien, kepeiden kalaruokien tai vaaleiden liharuokien kumppanina. Nautitaan jääkaappikylmänä.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluMausteinen ruokaMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)Voimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Central Valley
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Chardonnay (100 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 6
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 8065
Suositushinta 7,90 €
Lehdistömaininnat

Aromeiltaan varsin hillitty tuoksu. Siinä on eksoottissävytteistä hedelmää, muun muassa hunajamelonia. Melko täyteläinen maku on sekin runsaan hedelmäinen. Siinä on lisäksi hentoa pähkinää ja suutuntumassa tietynlaista kermaisuutta. Pirteä hapokkuus antaa maulle ryhdikkyyttä ja kokonaisuus jättääkin hyvin tasapainoisen jälkivaikutelman. Ruokasuositus: Monikäyttöinen yleisviini noutopöytiin. Viinistä Viiniin (Berglund, Rinta-Huumo), Laadukas ja hyvin tehty viini, joka sopii myös juhlaan. Hinta-laatusuhde: viini on varsinainen löytö.

Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral