Cono Sur Tocornal Chardonnay

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu innovatiivinen viinitalo, joka on lähtenyt rohkeasti tuottamaan luonteikkaita ja ympäristöystävällisiä viinejä.

Cono Sur on sitoutunut vahvasti ympäristönsuojeluun. Cono Surilla on yli 300 hehtaaria omia luomutarhoja ja kaikkia tarhoja viljellään kestävän kehityksen mukaisin menetelmin. Tuholaisten ja tautien torjuntaan puututaan ainoastaan ongelmien ilmetessä ja ensisijaisesti käyttämällä ympäristöystävällisiä menetelmiä. Cono Sur on myös maailman ensimmäinen Carbon Neutral Delivery -sertifikaatin omaava viinitila. Sertifiointi tarkoittaa, että Cono Sur -viinien kuljetusten aiheuttama ympäristörasite neutralisoidaan edistämällä ilmakehän hiilidioksidipäästöjen vähentäviä projekteja.

Cono Sur Tocornal Chardonnay

Cono Sur Tocornal -viinien nimi tulee samannimisen viinitarhan mukaan. Mr. Ismael Tocornal nimesi tarhan vuonna 1887 havaitessaan sen maaperän erinomaisen soveltuvuuden viininvalmistukseen. Viña Tocornal -viinitarhat sijaitsevat Chilen keskuslaakson alueella Santiagon eteläpuolella. Erittäin aikaisin aamulla tehdyn sadonkorjuun jälkeen yönviileät rypäleet on kuljetettu pikaisesti viinitilalle valmistuksen aloitusta varten. Cono Sur Tocornal Chardonnay viinin alkoholikäyminen on suoritettu terästankeissa viileässä 12 ºC lämpötilassa tuoreen hedelmäisyyden ja raikkaan hapokkuuden säilyttämiseksi. Viinin valmistuksessa ei ole käytetty tammea.

Viinin kuvaus

Vaaleankeltainen väri. Tuoksussa sitrusten sekä eksoottisten hedelmien vivahteita. Maku on kuiva, raikkaan hapokas sekä runsaan hedelmäinen.

Viinin käyttö

Sopii nautittavaksi sellaisenaan aperitiivina tai seurustelukäyttöön. Parhaimmillaan ruokaisien salaattien, kepeiden kalaruokien tai vaaleiden liharuokien kumppanina.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluMausteinen ruokaMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)Voimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Central Valley
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Chardonnay (100 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 6
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 008065
Suositushinta 7,69 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral