Cono Sur Tocornal Cabernet Sauvignon

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu innovatiivinen viinitalo, joka on lähtenyt rohkeasti tuottamaan luonteikkaita ja ympäristöystävällisiä viinejä.

Cono Sur on sitoutunut vahvasti ympäristönsuojeluun. Cono Surilla on yli 300 hehtaaria omia luomutarhoja ja kaikkia tarhoja viljellään kestävän kehityksen mukaisin menetelmin. Tuholaisten ja tautien torjuntaan puututaan ainoastaan ongelmien ilmetessä ja ensisijaisesti käyttämällä ympäristöystävällisiä menetelmiä. Cono Sur on myös maailman ensimmäinen Carbon Neutral Delivery -sertifikaatin omaava viinitila. Sertifiointi tarkoittaa, että Cono Sur -viinien kuljetusten aiheuttama ympäristörasite neutralisoidaan edistämällä ilmakehän hiilidioksidipäästöjen vähentäviä projekteja.

Cono Sur Tocornal Cabernet Sauvignon

Cono Sur Tocornal -viinien nimi tulee samannimisen viinitarhan mukaan, joka sijaitsee Chilen keskuslaakson alueella Santiagon eteläpuolella. Mr. Ismael Tocornal nimesi tarhan vuonna 1887 havaitessaan sen maaperän erinomaisen soveltuvuuden viininvalmistukseen. Murskattujen rypäleiden on annettu liota oman rypälemehunsa kanssa, jolloin rypäleiden kuoressa olevia väriaineita sekä tasapainon kannalta tärkeitä tanniineja uuttuu viiniin. Alkoholikäymisen päätyttyä viini on erotettu kuorimassasta valuttamalla se ulos tankista, jonka jälkeen sen on annettu kypsyä erillisessä terästankissa muutamia kuukausia ennen pullotusta.

Viinin kuvaus

Runsaanpunainen väri. Tuoksussa kypsiä tumman hedelmäisiä sekä mausteisia vivahteita. Maku on keskitäyteläinen, runsaan hedelmäinen ja miellyttävän pehmeä.

Viinin käyttö

Soveltuu nautittavaksi sellaisenaan, buffet tyyppisten naposteluruokien, kevyesti maustettujen liharuokien, pastan sekä grilliherkkujen kumppanina.

Soveltuvuus

Aperitiivi & seurusteluJuustotMausteinen ruokaMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Central Valley
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Cabernet Sauvignon (85 %)
Merlot (15 %)
Täyteläisyys Keskitäyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 6
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 300 cl, 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 6661
Suositushinta 8,99 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral