Cono Sur Single Vineyard Block 5 Chardonnay

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu dynaaminen viinitalo, joka on rohkeasti lähtenyt tuottamaan innovatiivisia ja luonteikkaita viinejä. Cono Sur onkin onnistunut tässä loistavasti, sillä se on Chilen nopeiten kasvava viinitalo.

Cono Sur Single Vineyard Block 5 Chardonnay

Viiniin käytettävät rypäleet tulevat korkealaatuisista valkoviineistäään tunnetulta Casablanca Valleyn viinialueelta. Vision Chardonnay on Single Vineyard -viini. El Centinela tarha, josta rypäleet tulevat, sijaitsee aavistuksen erillään muista alueen tarhoista ollen Casablancan kaikkein meren läheisin ja viilein. Tarhan viileästä ilmastosta johtuva rypäleiden hitaampi kypsyminen takaa niiden intensiivisen aromikkuuden. Tarhalla maistettuna rypäleissä on aavistuksen suolainen/mineraalinen tuntu, joka on peräisin alueelle yltävistä merisumuista. Tarhan rypäleet korjataan keskimäärin 2 viikkoa alueen muiden rypäleiden jälkeen. Alkoholikäymisen päätyttyä 30% viinistä kypsytetään uusissa ranskalaisesta tammesta valmistetuissa (François Frères) tynnyreissä 6 kk ajan.

Viinin kuvaus

Viinin tuoksu on tyylikäs, intensiivisen hedelmäinen ja hennosti tammen sävyttämä. Maku on runsas, harmoninen ja herkullisen tasapainoinen. Tammikypsytyksen tuoma hento paahteisuus on sivuroolissa, mutta tuo makuun syvyyttä ja eleganssia. Jälkimaku on erittäin pitkä ja puhdas.

Viinin käyttö

Parhaimmillaan runsasaromisten kalaruokien, äyriäisten sekä vaaleiden liharuokien kumppanina. Raikkaan hedelmäisyytensä ja runsaahkon hapokkuutensa ansiosta viini toimii hyvin myös aperitiivina.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaJuustotVoimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Casablanca Valley
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Chardonnay (100 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 6
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 538687
Suositushinta 13,40 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral