Cono Sur Single Vineyard Block 5 Chardonnay

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu innovatiivinen viinitalo, joka on lähtenyt rohkeasti tuottamaan luonteikkaita ja ympäristöystävällisiä viinejä.

Cono Sur on sitoutunut vahvasti ympäristönsuojeluun. Cono Surilla on yli 300 hehtaaria omia luomutarhoja ja kaikkia tarhoja viljellään kestävän kehityksen mukaisin menetelmin. Tuholaisten ja tautien torjuntaan puututaan ainoastaan ongelmien ilmetessä ja ensisijaisesti käyttämällä ympäristöystävällisiä menetelmiä. Cono Sur on myös maailman ensimmäinen Carbon Neutral Delivery -sertifikaatin omaava viinitila. Sertifiointi tarkoittaa, että Cono Sur -viinien kuljetusten aiheuttama ympäristörasite neutralisoidaan edistämällä ilmakehän hiilidioksidipäästöjen vähentäviä projekteja.

Cono Sur Single Vineyard Block 5 Chardonnay

Viiniin käytettävät rypäleet tulevat korkealaatuisista valkoviineistäään tunnetulta Casablanca Valleyn viinialueelta. Kyseesä on Single Vineyard -viini. joka tulee palstalta numero 5. El Centinela tarha, josta rypäleet tulevat, sijaitsee aavistuksen erillään muista alueen tarhoista ollen Casablancan kaikkein meren läheisin ja viilein. Tarhan viileästä ilmastosta johtuva rypäleiden hitaampi kypsyminen takaa niiden intensiivisen aromikkuuden. Tarhalla maistettuna rypäleissä on aavistuksen suolainen/mineraalinen tuntu, joka on peräisin alueelle yltävistä merisumuista. Tarhan rypäleet korjataan keskimäärin 2 viikkoa alueen muiden rypäleiden jälkeen. Alkoholikäymisen päätyttyä 30% viinistä kypsytetään uusissa ranskalaisesta tammesta valmistetuissa (François Frères) tynnyreissä 6 kk ajan.

Viinin kuvaus

Viinin tuoksu on tyylikäs, intensiivisen hedelmäinen ja hennosti tammen sävyttämä. Maku on runsas, harmoninen ja herkullisen tasapainoinen. Tammikypsytyksen tuoma hento paahteisuus on sivuroolissa, mutta tuo makuun syvyyttä ja eleganssia. Jälkimaku on erittäin pitkä ja puhdas.

Viinin käyttö

Parhaimmillaan runsasaromisten kalaruokien, äyriäisten sekä vaaleiden liharuokien kumppanina. Raikkaan hedelmäisyytensä ja runsaahkon hapokkuutensa ansiosta viini toimii hyvin myös aperitiivina.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaJuustotVoimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Casablanca Valley
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Chardonnay (100 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 6
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 538687
Suositushinta 14,98 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral