Cono Sur Single Vineyard Block 28 Carmenere

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu innovatiivinen viinitalo, joka on lähtenyt rohkeasti tuottamaan luonteikkaita ja ympäristöystävällisiä viinejä.

Cono Sur on sitoutunut vahvasti ympäristönsuojeluun. Cono Surilla on yli 300 hehtaaria omia luomutarhoja ja kaikkia tarhoja viljellään kestävän kehityksen mukaisin menetelmin. Tuholaisten ja tautien torjuntaan puututaan ainoastaan ongelmien ilmetessä ja ensisijaisesti käyttämällä ympäristöystävällisiä menetelmiä. Cono Sur on myös maailman ensimmäinen Carbon Neutral Delivery -sertifikaatin omaava viinitila. Sertifiointi tarkoittaa, että Cono Sur -viinien kuljetusten aiheuttama ympäristörasite neutralisoidaan edistämällä ilmakehän hiilidioksidipäästöjen vähentäviä projekteja.

Cono Sur Single Vineyard Block 28 Carmenere

Cono Sur Single Vineyard Carmenere on peräisin Cachapoal –laakson pohjoisosasta. Peumo-nimisen tarhan La Riconada-palsta numero 28 on valittu rypäleiden kotipaikaksi aurinkoisen sijaintinsa ja savi-graniitti maaperänsä vuoksi. Näissä olosuhteissa Carmenere kypsyy ihanteellisesti. Käsin poimituista rypäleistä valmistettua viiniä kylmämaseroidaan neljän päivän ajan. Kymmenen päivän käymisen jälkeen viini kypsyy osittain käytetyissä ranskalaisissa tammitynnyreissä 13 kuukautta ennen pullotusta.

Viinin kuvaus

Rubiininpunainen väri. Tuoksu on hedelmäinen, tummakirsikkainen, suklainen ja hennon pippurinen. Hienostuneet tanniinit tuovat vivahteikkaan hedelmäiseen viiniin mukavasti rakennetta.

Viinin käyttö

Viini sopii hyvin grillatun lihan kaveriksi ja mausteisille liharuoille sekä pastoille. Kokeile myös keskikovien juustojen kumppanina.

Soveltuvuus

JuustotMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Cahcapoal Valley
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Carmenere (100 %)
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 4
Alkoholipitoisuus 14 %
Saatavuus Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 14,50 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral