Cono Sur Single Vineyard Block 28 Carmenere

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu dynaaminen viinitalo, joka on rohkeasti lähtenyt tuottamaan innovatiivisia ja luonteikkaita viinejä. Cono Sur onkin onnistunut tässä loistavasti, sillä se on Chilen nopeiten kasvava viinitalo.

Cono Sur Single Vineyard Block 28 Carmenere

Cono Sur Single Vineyard Carmenere on peräisin Cachapoal –laakson pohjoisosasta. Peumo –nimisen tarhan La Riconada – palsta (nr. 28) on valittu rypäleiden kotipaikaksi aurinkoisen sijaintinsa ja savi-graniittimaaperänsä vuoksi. Näissä olosuhteissa Carmenere kypsyy ihanteellisesti. Käsin poimituista rypäleistä valmistettua viiniä kylmämaseroidaan neljän päivän ajan, ja kymmenen päivän käymisen jälkeen viini kypsyy osittain käytetyissä ranskalaisissa tammitynnyreissä 13 kk ennen pullotusta.

Viinin kuvaus

Tämä Carmenere on väriltään tumman purppurainen, ja sen tuoksu on puhtaan moniulotteinen ja hedelmäinen. Maussa on tummaa kirsikkaa, suklaan vivahteita sekä napakkaa pippurisuutta. Hienostuneet ja pehmeät tanniinit tuovat täyteläisen hedelmäiseen viiniin mukavasti rakennetta.

Viinin käyttö

Viini sopii hyvin grillatun lihan kaveriksi, mutta myös mausteisille liharuoille ja pastoille. Kokeile myös keskikovien juustojen kumppanina.

Soveltuvuus

JuustotMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Cahcapoal Valley
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Carmenere (100 %)
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 4
Alkoholipitoisuus 14 %
Saatavuus Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 13,90 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral