Cono Sur Single Vineyard Block 25 Syrah

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu innovatiivinen viinitalo, joka on lähtenyt rohkeasti tuottamaan luonteikkaita ja ympäristöystävällisiä viinejä.

Cono Sur on sitoutunut vahvasti ympäristönsuojeluun. Cono Surilla on yli 300 hehtaaria omia luomutarhoja ja kaikkia tarhoja viljellään kestävän kehityksen mukaisin menetelmin. Tuholaisten ja tautien torjuntaan puututaan ainoastaan ongelmien ilmetessä ja ensisijaisesti käyttämällä ympäristöystävällisiä menetelmiä. Cono Sur on myös maailman ensimmäinen Carbon Neutral Delivery -sertifikaatin omaava viinitila. Sertifiointi tarkoittaa, että Cono Sur -viinien kuljetusten aiheuttama ympäristörasite neutralisoidaan edistämällä ilmakehän hiilidioksidipäästöjen vähentäviä projekteja.

Cono Sur Single Vineyard Block 25 Syrah

Tämä viini on peräisin ilmastoltaan viileästä San Antonion laaksosta, Campo Lindo –viinitarhan La Palma -nimiseltä palstalta nro 25, jossa viiniköynnökset ja palmupuut kasvavat sulassa sovussa. Tarhan ihanteellinen kosteus, punainen savimaaperä ja intensiivinen auringonpaiste tekevät kasvupaikasta ihanteellisen, jolloin hyvin kypsyneistä ja käsin poimituista Syrah -rypäleistä saadaan hyvärakenteista ja täyteläistä viiniä. Valmistuksen jälkeen viini on kypsynyt 14 kuukauden ajan ranskalaisessa tammessa.

Viinin kuvaus

Väriltään syvän tummanpunaisen viinin tuoksussa on tummaa luumua ja kypsiä kirsikoita sekä suklaan ja kahvin vivahteita. Kypsän hedelmäinen ja mausteinen maku on mokkainen. Suutuntuma on täyteläisen jämäkkä, mutta silkkinen. Pitkä, miellyttävä jälkimaku.

Viinin käyttö

Viini on parhaimmillaan aromikkaiden ja hivenen mausteisten liharuokien kumppanina, sekä kypsien juustojen seurassa.

Soveltuvuus

JuustotMausteinen ruokaMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus San Antonio
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Syrah (100 %)
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 4
Alkoholipitoisuus 14 %
Saatavuus Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 15,00 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral