Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu innovatiivinen viinitalo, joka on lähtenyt rohkeasti tuottamaan luonteikkaita ja ympäristöystävällisiä viinejä.

Cono Sur on sitoutunut vahvasti ympäristönsuojeluun. Cono Surilla on yli 300 hehtaaria omia luomutarhoja ja kaikkia tarhoja viljellään kestävän kehityksen mukaisin menetelmin. Tuholaisten ja tautien torjuntaan puututaan ainoastaan ongelmien ilmetessä ja ensisijaisesti käyttämällä ympäristöystävällisiä menetelmiä. Cono Sur on myös maailman ensimmäinen Carbon Neutral Delivery -sertifikaatin omaava viinitila. Sertifiointi tarkoittaa, että Cono Sur -viinien kuljetusten aiheuttama ympäristörasite neutralisoidaan edistämällä ilmakehän hiilidioksidipäästöjen vähentäviä projekteja.

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling

Rypäleet tulevat Quitralman nimiseltä tilalta Bio Bio -laaksosta, palstalta numero 23. Tilaa viljellään pääosin orgaanisin menetelmin, mutta kaikkia tarhoja ei ole sertifioitu. Tilalla kasvatetaan riesling- ja pinot noir -rypäleitä, joista vanhimmat tulevat yli 30 vuotiaista köynnöksistä. Alueen ilmasto on sateinen ja viileä muuhun Chileen verrattuna, joka on omiaan maukkaiden riesling viinien valmistamiseksi. Riesling -rypäle viihtyy Bio Biossa erinomaisesti, tuottaen intensiivisen hedelmäisiä ja mineraalisen aromikkaita viinejä.

Viini -lehti 2019 5 tähteä!

Viinin kuvaus

Tuoksu on raikas ja siinä on havaittavissa sitrushedelmien ja valkoisten kukkien vivahteita. Maku on kuiva, monivivahteinen, mineraalinen ja intensiivisen hedelmäinen ollen samalla elegantti ja harmoninen. Runsas hapokkuus tasapainottaa reilua hedelmäisyyttä tehden kokonaisuudesta raikkaan. Jälkimaku on erittäin pitkä ja kokonaisuus erittäin tasapainoinen.

Viinin käyttö

Viini sopii erinomaisesti aperitiiviksi, mutta on parhaimmillaan äyriäisten sekä raikkaiden kalaruokien kumppanina.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Bio-Bio Valley
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Riesling (100 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 7
Alkoholipitoisuus 13.5 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 578227
Suositushinta 14,98 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral