Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu dynaaminen viinitalo, joka on rohkeasti lähtenyt tuottamaan innovatiivisia ja luonteikkaita viinejä. Cono Sur onkin onnistunut tässä loistavasti, sillä se on Chilen nopeiten kasvava viinitalo.

Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling

Rypäleet tulevat Quitralman nimiseltä tilalta Bio Bio laaksosta. Tilaa viljellään pääosin orgaanisin menetelmin, mutta kaikkia tarhoja ei ole sertifioitu. Tilalla kasvatetaan riesling ja pinot noir rypäleitä, joista vanhimmat tulevat yli 30 vuotiaista köynnöksistä. Alueen ilmasto on sateinen ja viileä muuhun Chileen verrattuna, joka on omiaan maukkaiden riesling viinien valmistamiseksi. Riesling -rypäle viihtyy Bio Biossa erinomaisesti, tuottaen intensiivisen hedelmäisiä ja mineraalisen aromikkaita viinejä.

Viinin kuvaus

Tuoksu on raikas ja siinä on havaittavissa sitrushedelmien ja valkoisten kukkien vivahteita. Maku on kuiva, monivivahteinen, mineraalinen ja intensiivisen hedelmäinen ollen samalla elegantti ja harmoninen. Runsas hapokkuus tasapainottaa reilua hedelmäisyyttä tehden kokonaisuudesta raikkaan. Jälkimaku on erittäin pitkä ja kokonaisuus erittäin tasapainoinen.

Viinin käyttö

Viini sopii erinomaisesti aperitiiviksi, mutta on parhaimmillaan äyriäisten sekä raikkaiden kalaruokien kumppanina. Viini on erinomaista nautittuna nyt, mutta kehittyy myönteisesti oikein varastoituna vähintään viisi vuotta.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Bio-Bio Valley
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Riesling (100 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 7
Alkoholipitoisuus 13.5 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 578227
Suositushinta 13,40 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral