Cono Sur Single Vineyard Block 21 Pinot Noir

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu innovatiivinen viinitalo, joka on lähtenyt rohkeasti tuottamaan luonteikkaita ja ympäristöystävällisiä viinejä.

Cono Sur on sitoutunut vahvasti ympäristönsuojeluun. Cono Surilla on yli 300 hehtaaria omia luomutarhoja ja kaikkia tarhoja viljellään kestävän kehityksen mukaisin menetelmin. Tuholaisten ja tautien torjuntaan puututaan ainoastaan ongelmien ilmetessä ja ensisijaisesti käyttämällä ympäristöystävällisiä menetelmiä. Cono Sur on myös maailman ensimmäinen Carbon Neutral Delivery -sertifikaatin omaava viinitila. Sertifiointi tarkoittaa, että Cono Sur -viinien kuljetusten aiheuttama ympäristörasite neutralisoidaan edistämällä ilmakehän hiilidioksidipäästöjen vähentäviä projekteja.

Cono Sur Single Vineyard Block 21 Pinot Noir

Cono Surin Single Vineyard Pinot Noir on peräisin San Antonion laaksosta, Viento Mar -tarhan korkeimmalta kohdalta palstalta numero 21. Viileät merituulet pitkittävät rypäleiden kypsymistä. Chilen aurinko ja punainen savimaa täydentävät lajikkeelle ihanteellisia kasvuolosuhteita ja takaavat viinin hedelmäisen aromikkuuden. Viini on kypsynyt 11 kuukauden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä ennen pullotusta.

Viinin kuvaus

Rubiininpunainen ja intensiivinen väri. Tummien marjojen sävyttämässä tuoksussa voi aistia vadelmaa, hapankirsikkaa ja seetripuuta. Keskitäyteläisessä maussa on korkea hapokkuus, mutta tanniinit ovat maltilliset ja suutuntuma pehmeän silkkinen. Pitkä ja intensiivinen jälkimaku.

Viinin käyttö

Cono Sur Single Vineyard Block 21 Pinot Noir on parhaimmillaan pienriistan, sienten ja keveiden liharuokien kumppanina.

Soveltuvuus

LintuMiedot liharuoat (esim. porsas)

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus San Antonio
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Pinot Noir (100 %)
Täyteläisyys Keskitäyteläinen
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 4
Alkoholipitoisuus 13,5 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 914617
Suositushinta 15,98 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral