Cono Sur Single Vineyard Block 10 Sauvignon Blanc

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu dynaaminen viinitalo, joka on rohkeasti lähtenyt tuottamaan innovatiivisia ja luonteikkaita viinejä. Cono Sur onkin onnistunut tässä loistavasti, sillä se on Chilen nopeiten kasvava viinitalo.

Cono Sur Single Vineyard Block 10 Sauvignon Blanc

Cono Sur Single Vineyard Sauvignon Blancin koti on Casablancan laaksossa sijaitsevan El Centinela –tarhan palstalla nr. 10 (Loma Roja, suom. punainen kukkula). Casablanca on Chilen viileimpiä viinialueita ja Tyynenmeren läheisyys aamusumuineen kypsyttävät rypäleet ihanteellisen hitaasti. Palstan punainen savimaaperä kerää hyvin vettä, ja myös tästä syystä Sauvignon Blancin aromaattisuus korostuu viinissä.

Viinin kuvaus

Tämä tammeton Sauvignon Blanc on väriltään vihertävänkeltainen. Tuoksussa on sitrusta, limeä, ja raikasta vehreyttä. Maku on raikas ja mineraalinen, mutta samalla mehukas ja täynnä makua. Sopiva hapokkuus tasapainottaa viinin aromaattisuutta.

Viinin käyttö

Cono Sur Single Vineyard Sauvignon Blanc on hieno viini äyriäisille ja kalalle sekä mausteisille kana- ja kasvisruoille.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)Voimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Casablanca Valley
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Sauvignon Blanc (100 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 2
Alkoholipitoisuus 12 %
Saatavuus Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 13,40 €
Lehdistömaininnat

Vintage 2014 – 93 Points – Descorchados

Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral