Cono Sur Single Vineyard Block 10 Sauvignon Blanc

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu innovatiivinen viinitalo, joka on lähtenyt rohkeasti tuottamaan luonteikkaita ja ympäristöystävällisiä viinejä.

Cono Sur on sitoutunut vahvasti ympäristönsuojeluun. Cono Surilla on yli 300 hehtaaria omia luomutarhoja ja kaikkia tarhoja viljellään kestävän kehityksen mukaisin menetelmin. Tuholaisten ja tautien torjuntaan puututaan ainoastaan ongelmien ilmetessä ja ensisijaisesti käyttämällä ympäristöystävällisiä menetelmiä. Cono Sur on myös maailman ensimmäinen Carbon Neutral Delivery -sertifikaatin omaava viinitila. Sertifiointi tarkoittaa, että Cono Sur -viinien kuljetusten aiheuttama ympäristörasite neutralisoidaan edistämällä ilmakehän hiilidioksidipäästöjen vähentäviä projekteja.

Cono Sur Single Vineyard Block 10 Sauvignon Blanc

Cono Sur Single Vineyard Sauvignon Blancin koti on Casablancan laaksossa sijaitsevan El Centinela –tarhan palstalla numero 10. Casablanca on Chilen viileimpiä viinialueita ja Tyynenmeren läheisyys aamusumuineen kypsyttävät rypäleet ihanteellisen hitaasti. Palstan punainen savimaaperä kerää hyvin vettä, ja myös tästä syystä Sauvignon Blancin aromaattisuus korostuu viinissä. Viiniä ei tammikypsytetä, jotta se säilyttää sen raikkauden.

Viinin kuvaus

Vihertävänkeltainen väri. Tuoksussa on sitrusta, limeä, mineraalisuutta ja raikasta yrttisyyttä. Maku on mehukas ja täyteläinen. Raikas hapokkuus tasapainottaa viinin aromaattisuutta.

Viinin käyttö

Erinomainen valinta äyriäisille ja kalaruoille sekä mausteisille kana- ja kasvisruoille.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)Voimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Casablanca Valley
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Sauvignon Blanc (100 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 2
Alkoholipitoisuus 12 %
Saatavuus Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 13,40 €
Lehdistömaininnat

Vintage 2014 – 93 Points – Descorchados

Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral