Cono Sur Reserva Especial Riesling

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu innovatiivinen viinitalo, joka on lähtenyt rohkeasti tuottamaan luonteikkaita ja ympäristöystävällisiä viinejä.

Cono Sur on sitoutunut vahvasti ympäristönsuojeluun. Cono Surilla on yli 300 hehtaaria omia luomutarhoja ja kaikkia tarhoja viljellään kestävän kehityksen mukaisin menetelmin. Tuholaisten ja tautien torjuntaan puututaan ainoastaan ongelmien ilmetessä ja ensisijaisesti käyttämällä ympäristöystävällisiä menetelmiä. Cono Sur on myös maailman ensimmäinen Carbon Neutral Delivery -sertifikaatin omaava viinitila. Sertifiointi tarkoittaa, että Cono Sur -viinien kuljetusten aiheuttama ympäristörasite neutralisoidaan edistämällä ilmakehän hiilidioksidipäästöjen vähentäviä projekteja.

Cono Sur Reserva Especial Riesling

Viileän ilmaston laadukas ja tasapainoinen Riesling -viini tyylikkäässä turkoosissa ulkoasussaan. Rypäleistä 60% tulee El Arrayán tilalta ja 40% Quitralmán tilalta Bío Bío Valleystä. Viini on valmistettu mineraalipitoisesta maaperästä käsin kerätyistä Riesling -rypäleistä. Viini kypsyy ruostumattomissa terästankeissa kolmen kuukauden ajan.

Viinin kuvaus

Väriltään vaaleanviherkeltainen viini, tuoksussa valkopersikkaisuutta ja appelsiininkukkaa. Maku on täyteläinen, hedelmäinen ja sitruksinen. Tyylikäs ja tasapainoinen kokonaisuus.

Viinin käyttö

Viinin hapokkuuden ja hedelmäisyyden tasapaino toimii erinomaisesti aperitiivinä, kala- ja kanaruokien sekä juustojen kanssa.  Sopii myös seurusteluviiniksi.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAperitiivi & seurusteluJuustotLintuMausteinen ruokaMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Bio-Bio Valley
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Riesling
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 7
Alkoholipitoisuus 12,5 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 903573
Suositushinta 12,98 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral