Cono Sur Reserva Especial Chardonnay

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu innovatiivinen viinitalo, joka on lähtenyt rohkeasti tuottamaan luonteikkaita ja ympäristöystävällisiä viinejä.

Cono Sur on sitoutunut vahvasti ympäristönsuojeluun. Cono Surilla on yli 300 hehtaaria omia luomutarhoja ja kaikkia tarhoja viljellään kestävän kehityksen mukaisin menetelmin. Tuholaisten ja tautien torjuntaan puututaan ainoastaan ongelmien ilmetessä ja ensisijaisesti käyttämällä ympäristöystävällisiä menetelmiä. Cono Sur on myös maailman ensimmäinen Carbon Neutral Delivery -sertifikaatin omaava viinitila. Sertifiointi tarkoittaa, että Cono Sur -viinien kuljetusten aiheuttama ympäristörasite neutralisoidaan edistämällä ilmakehän hiilidioksidipäästöjen vähentäviä projekteja.

Cono Sur Reserva Especial Chardonnay

Tämän viinin valmistukseen käytetyt rypäleet tulevat Casablancan viinialueelta Chilen rannikolta. Casablancan laaksoa pidetään yhtenä uuden maailman laadukkaimmista Chardonnay lajikkeen viljelyalueista. Casablanca sijaitsee Tyynen valtameren rannalla, jonka viileät merituulet puhaltavat suoraan viinitarhoille hidastaen rypäleiden kypsymistä herkullisten intensiivisten aromien tuottamiseksi. Alkoholikäymisen päätteeksi 40% sekoituksesta on kypsytetty ranskalaisesta tammesta valmistetuissa tynnyreissä 7 kuukauden ajan.

Viinin kuvaus

Viini on väriltään vaaleankeltainen. Tuoksussa elegantteja trooppisten hedelmien vivahteita, sitrusta sekä kevyttä paahteisuutta. Runsaan hedelmäinen ja moniulotteinen maku, raikas hapokkuus tasapainottaa kokonaisuutta jättäen erittäin miellyttävän jälkimaun.

Viinin käyttö

Sopii viilennettynä aperitiiviksi sekä monentyyppisten alkuruokien kumppaniksi. Parhaimmillaan viini on kermaisen pastan, vaaleiden paistettujen tai grillattujen liharuokien sekä paistetun tai kevyesti savustetun kalan kumppanina.

Soveltuvuus

Aperitiivi & seurusteluMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)Voimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Casablanca Valley
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Chardonnay (100 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 6
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 577167
Suositushinta 13,49 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral