Cono Sur Reserva Especial Cabernet Sauvignon

Cono Sur

Cono Sur on vuonna 1993 perustettu innovatiivinen viinitalo, joka on lähtenyt rohkeasti tuottamaan luonteikkaita ja ympäristöystävällisiä viinejä.

Cono Sur on sitoutunut vahvasti ympäristönsuojeluun. Cono Surilla on yli 300 hehtaaria omia luomutarhoja ja kaikkia tarhoja viljellään kestävän kehityksen mukaisin menetelmin. Tuholaisten ja tautien torjuntaan puututaan ainoastaan ongelmien ilmetessä ja ensisijaisesti käyttämällä ympäristöystävällisiä menetelmiä. Cono Sur on myös maailman ensimmäinen Carbon Neutral Delivery -sertifikaatin omaava viinitila. Sertifiointi tarkoittaa, että Cono Sur -viinien kuljetusten aiheuttama ympäristörasite neutralisoidaan edistämällä ilmakehän hiilidioksidipäästöjen vähentäviä projekteja.

Cono Sur Reserva Especial Cabernet Sauvignon

Cono Sur Reserva Especial Cabernet Sauvignon viinin rypäleet tulevat Maipon laaksosta. Laakson maaperä on kivikkoista, minkä tiedetään olevan erityisen sopivaa nimenomaan cabernet sauvignon -rypäleiden viljelyyn. Valmistettaessa viiniä, kuorten ja siementen on annettu liota rypäleiden omassa mehussa ennen alkoholikäymisen aloittamista intensiivisen värin ja hedelmäisten aromien uuttamiseksi. Valmista viiniä on kypsennetty 10 kuukautta ranskalaisesta tammesta valmistetuissa tynnyreissä.

Viinin kuvaus

Erittäin syvä tummanpunainen väri. Tuoksussa intensiivisiä tumman hedelmäisiä ja mausteisia aromeja kuten herukkaa, karhunvatukkaa sekä vaniljaa. Täyteläinen, muhkean hedelmäinen ja ryhdikkään tasapainoinen kokonaisuus. Runsaat ja kypsän pehmeät tanniinit.

Viinin käyttö

Viini sopii erityisesti liharuokien kuten naudan ja lampaan kumppaniksi. Kokeile myös kovien suolaisten juustojen kera.

Soveltuvuus

JuustotVoimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Cono Sur
Maa Chile
Alue/luokitus Maipo Valley
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Aspiran Bouchet (1 %)
Cabernet Sauvignon (90 %)
Malbec (4 %)
Syrah (5 %)
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 2
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 437937
Suositushinta 10,99 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Carbon Neutral